Χάρης Δούκας: Κείμενο στήριξης από 160 κοινωνικά στελέχη της Θεσσαλονίκης – Ποιοι το υπογράφουν

Την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν 160 κοινωνικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, με κείμενο που υπογράφουν.

Συγκεκριμένα, τα 160 στελέχη, τονίζουν την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι ο Χάρης Δούκας μπορεί να εκφράσει και να ενισχύσει τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργεί η εκλογική διαδικασία.

Ανάμεσά τους οι Παντελής Αδαμούδης, Αντιδήμαρχος Δήμου Παύλου Μελά, Ελένη Αντωνιάδου, Εντεταλμένη Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανίτης, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Βουλγαρίδης, Αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκέων, Παρασκευή Γενίτσαρη, Αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκέων, Πασχάλης Δεληβασίλης, Αντιδήμαρχος δήμου Βόλβης, Άγγελος Δερετζής, Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος, Βασίλης Διαμαντάκης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, πρ. Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δέλτα και πρ. Αντιδήμαρχος Δήμου Δέλτα, Λάζαρος Ζαχαριαδής, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Ζιώγας, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σάββας Καλαϊτζίδης, Αντιδήμαρχος δήμου Ευόσμου-Κορδελιού και Επιχειρηματίας, Πέτρος Κετικίδης, Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Χάρης Κυπριανίδης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Λαμπρογιάννης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Νυφούδης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και πρ. Υποψήφιος Δήμαρχος, Ηρακλής Ξανθόπουλος, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ, Αλέξης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά, Μιχάλης Πάππου, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρ. Υποψήφιος Βουλευτής, Νικόλαος Παυλίδης, Αντιδήμαρχος δήμου Παύλου Μελά, Κώστας Πετρίδης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρ. Υποψήφιος Βουλευτής, Αντώνης Σαουλίδης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρ. και Υποψήφιος Βουλευτής, Ανδρέας Στοιμενίδης, Μέλος Ε.Ε της Γ.Σ.Ε.Ε., Ευαγγελία Τζαμπάζη, πρ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Τρελόπουλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Περιφερειακός Σύμβουλος, Τάσος Τσακιρίδης, Αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκέων, Κώστας Τσαμπακίδης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Τσιλιμπήρας, Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Γιώργος Φεστερίδης, Πρόεδρος Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Ευθύμιος Φωτεινός, Πρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος.

Αναλυτικά το κείμενο στήριξης στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα που υπογράφουν τα 160 στελέχη:

ΓΙΑΤΙ Στηρίζουμε και Ψηφίζουμε Χάρη Δούκα

Γιατί υπάρχουν τρία σημαντικά ερωτήματα και έχουμε τις αντίστοιχες καθαρές απαντήσεις.

Πρώτο ερώτημα: Γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής πάει σε εκλογές ηγεσίας;

Γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δεν μπόρεσε στις ευρωπαϊκές εκλογές να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλου αριθμού πολιτών, ενώ η συγκυρία ήταν τόσο ευνοϊκή για εμάς. Η ένταση των προβλημάτων, που οφείλεται στην κυβερνητική πολιτική, οι συνθήκες κρίσης στο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία και στα άλλα κόμματα, δημιουργούσαν ένα προνομιακό περιβάλλον για εμάς.

Όμως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δεν τους έπεισε, γιατί δεν έδειχνε σιγουριά για τον εαυτό του και τις θέσεις του. Είχε πολλά κενά, πολλές αντιφάσεις και αμφισημίες, πολύ αργά αντανακλαστικά στις κυβερνητικές αβελτηρίες.

Δεν είχε συλλογικές λειτουργίες, δεν μιλούσε ουσιαστικά με την κοινωνία.

Αυτά πρέπει να τα αλλάξουμε και θα τα αλλάξουμε.

Δεύτερο ερώτημα : Τι μπορεί να δώσει ο Χάρης Δούκας:

Μπορεί να εκφράσει και να ενισχύσει τις μεγάλες προσδοκίες, που άνοιξε η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Με αυτή τη δυναμική θα διαμορφώσουμε την ταυτότητα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, αυτή που θα φέρει την πολιτική και κυβερνητική Αλλαγή. Την αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα, η περιφέρεια και η κοινωνία και ειδικά οι νέοι και οι πιο αδύναμοι οικονομικά και κοινωνικά πολίτες.

Έχουμε χρέος να το κάνουμε και θα το κάνουμε.

Τρίτο ερώτημα: Γιατί ψηφίζουμε Χάρη Δούκα;

Για τις ακαδημαϊκές, ερευνητικές, κοινωνικές και πολιτικές του γνώσεις και εμπειρίες.
Για το ριζοσπαστικό και ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο που κατέθεσε, για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, δημιούργημα δουλειάς και διαλόγου με τους πολίτες, το οποίο μπορεί να δώσει απαντήσεις στα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ, η πατρίδα μας, η οικονομία, η Θεσσαλονίκη, οι περιφέρειες και πάνω από όλα η κοινωνία.

Όπως έκανε και προεκλογικά για την Αθήνα, στις δημοτικές εκλογές.

Γιατί είναι ανοιχτός στις νέες ιδέες και τους ανθρώπους της προσφοράς, δεν έχει ανασφάλειες, ενώνει δυνάμεις.

Μια πρόσφατη απόφαση είναι οι 100 υπογραφές των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και οι δεκάδες χιλιάδες μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που υπέγραψαν και υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Ναι, η επιλογή τώρα είναι μια, ο Χάρης Δούκας.

Στο τέλος του κειμένου ακολουθούν οι υπογραφές των στελεχών που αναφέρθηκαν παραπάνω.