Δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη, όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξή της.

«Επέλεξα σε αυτή τη φάση να μην μπω στον διαγωνισμό προσώπων, εκτιμώντας ότι είναι σημαντικότερα τα διακυβεύματα και πιο δύσκολα. Το σκέφτηκα, το ζύγισα, το συζήτησα, διότι δεν είναι απλό», είπε στον ΑΝΤ1 η κυρία Γεροβασίλη.

«Περάσαμε έναν χρόνο με μια βίαιη επίθεση ενός “υπερεγώ” στο “εμείς”. Φοβερή επίθεση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό με τις δομές, με τις αξίες ενός κόμματος της Αριστεράς. Επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες, διχασμοί, ανακάλυψη εσωτερικών εχθρών», πρόσθεσε.

Για την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Άρτα, η κυρία Γεροβασίλη είπε: «Δεν θα υποδείξω στον κ. Κασσελάκη ούτε πού θα πάει, ούτε πότε. Το σχολίασα όπως και εσείς αντιστοίχως χαριτωμένα».

Γεροβασίλη: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο κ. Κασσελάκης

Σε άλλο σημείο η Όλγα Γεροβασίλη είπε: «Οργανωμένος στρατός δολοφονίας χαρακτήρων υπάρχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Επώνυμων και ανώνυμων».

«Είναι μείζον ταυτοτικό, υπαρξιακό, να δούμε πώς θα φτάσουμε σε αυτές τις εκλογές. Πρέπει να αντιστραφούν οι ρόλοι του πολιτικού παιχνιδιού και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να συμβάλω όσο με αφορά στην αλλαγή ύφους και τρόπου. Έχει μεγάλη σημασία πώς θα σταθεί η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και πώς αποτυπώθηκε και στο ότι πέρασε η πρόταση μομφής. Ο Κασσελάκης στηρίχθηκε από ευρεία πλειοψηφία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ως ένας νέος άνθρωπος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ίδιο ως άνθρωπο, το ζήτημα είναι πολιτικό», επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Στηρίχθηκε, δόθηκε χρόνος, δόθηκαν ευκαιρίες, έγιναν και συζητήσεις προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή σχέση πολιτικά. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα όλων που στηρίζουν τον Κασσελάκη, που συχνά είναι οπαδικός και έχει στοιχεία ακραίων δεξιών χώρων», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο κ. Κασσελάκης. Εγώ θα συστρατευτώ σε αυτό», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για το αν θα παραμείνει στο κόμμα σε περίπτωση που τελικά εκλεγεί, η Όλγα Γεροβασίλη αντέστρεψε το ερώτημα, λέγοντας: «Αν χάσει ο κ. Κασσελάκης, θα μείνει; Αυτοί που λένε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν;».

Σχετικά με τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη ρωτήθηκε για το εάν θα είναι υποψήφιος ο Σωκράτης Φάμελλος. «Μπορεί να είναι παραπάνω από ένας υποψήφιοι, δεν το ξέρω ακόμη. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι πρέπει να είναι ένας υποψήφιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλειστούν άλλες υποψηφιότητες».

Για το ενδεχόμενο οι βουλευτές που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη να δημιουργήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά από ενδεχόμενη ήττα του, η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε: «Ας πάρουν την ευθύνη να κάνουν αυτό για το οποίο κατηγόρησαν τους 11 που έφυγαν και αποδυνάμωσαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τα περί ενδεχόμενης συνεργασίας με τη Νέα Αριστερά είπε: «Αυτή η συζήτηση ούτε έχει ξεκινήσει και είναι πολύ πρόχειρη».

Σε ερώτημα σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε: «Έχει επιλέξει να μην εμπλέκεται. Δεν πατρονάρει τις διαδικασίες. Ως προσωπική μου επιθυμία θα ήθελα μια μεγάλη Κεντροαριστερά στη χώρα. Θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής. Είναι προσωπική άποψη».