Καλοκαιρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για… καλοκαιρινό διάλειμμα μετά το φθινοπωρινό σκηνικό με τις βροχές τις τελευταίες ημέρες και εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι «προς το τέλος της εβδομάδας στον Νομό Αττικής θα συναντάμε τον υδράργυρο κοντά στους 34 βαθμούς».

«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Με το καλοκαιράκι να επιστρέφει και πάλι στη χώρα μας αναμένεται να κυλήσει το δεύτερο μισό της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε, και λέμε το “δεύτερο μισό” διότι μέχρι και την Τετάρτη θα επικρατήσει περιορισμένη αστάθεια προς τα δυτικά κυρίως με διαστήματα βροχοπτώσεων, οι οποίες προς τα βορειοδυτικά θα είναι πιο πολλές και πιο έντονες.

Αιτία γι’ αυτή την καλοσύνη του καιρού είναι το πεδίο υψηλών πιέσεων όπως σημειώνουμε με το λευκό βέλος στον πρώτο μας χάρτη, το οποίο θα επεκταθεί ανατολικότερα φέρνοντας μαζί του και πιο θερμές αέριες μάζες.

Στο θερμοκρασιακό διάγραμμα ή, όπως συνηθίζω να το λέω, “διάγραμμα της αλήθειας”, μιας και περιλαμβάνει τις πολλαπλές λύσεις των μετεωρολογικών μοντέλων που μας δείχνουν την επικρατέστερη τάση του καιρού, μπορούμε να παρατηρήσουμε την ανοδική τροχιά της θερμοκρασίας, όπου προς το τέλος της εβδομάδας στον Νομό Αττικής θα συναντάμε τον υδράργυρο κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου ως μέγιστη θερμοκρασία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, παρατηρώντας το ίδιο διάγραμμα, προς το τελείωμά του βλέπουμε τις θερμοκρασιακές καμπύλες να κατηφορίζουν απότομα, γεγονός που μας δείχνει μια απότομη μεταβολή του καιρού, που θα συνοδευτεί και από κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου και η οποία χρονικά τοποθετείται στις αρχές της άλλης εβδομάδας και στην οποία θα αναφερθούμε όταν τα προγνωστικά μας στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν σε πιο σταθερά συμπεράσματα.

Μέχρι τότε απολαμβάνουμε το καλοκαιράκι με μια προσοχή μέχρι και την Τετάρτη προς τα δυτικά, όπου η αστάθεια φαίνεται να κυριαρχεί. Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».