La Liga: «Έσωσε την παρτίδα» η Ατλέτικο στο «Βαγέκας», αλλά απομακρύνθηκε από την κορυφή

Με εμφανή την κόπωση από το έντονο ματς με τη Λειψία στα μέσα της εβδομάδας, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε μόνο να «διασώσει την κατάσταση» στο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Βαγέκας», στο προτελευταίο αγώνα της 6ης αγωνιστικής της La Liga.

Η ομάδα της Μαδρίτης είδε τους γηπεδούχους να προηγούνται με το γκολ του Παλαθόν στο 35ο λεπτό. Ωστόσο, η Ατλέτικο ισοφάρισε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γκάλαχερ στο 49΄, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, το οποίο την αφήνει έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα, παρά τις σοβαρές απουσίες και την απογοήτευση από την ήττα απέναντι στη Μονακό για το Champions League, κυριάρχησε στο ματς με τη Βιγιαρεάλ, κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 5-1. Παράλληλα, διεύρυνε το απόλυτο των νικών της στο πρωτάθλημα, διατηρώντας το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά τη νίκη, το ματς άφησε «πληγές», καθώς ο Τερ Στέγκεν αποχώρησε τραυματισμένος στο γόνατο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να είναι ανησυχητικές.

Με πολλές απουσίες, ανάμεσά τους οι Ντάνι Ολμο, Φερμίν Λόπεθ, Γκάβι, Ντε Γιονγκ και Αραούχο, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Λεβαντόφσκι. Η Βιγιαρεάλ αντέδρασε με τον Πέρεθ και είχε σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Ωστόσο, το δοκάρι του Πίνο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η τελευταία απειλή, καθώς οι Τορέ και Ραφίνια εξασφάλισαν τη νίκη με τρία επιπλέον γκολ, κλείνοντας το παιχνίδι με θριαμβευτικό τρόπο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης αγωνιστικής της La Liga:

Αλαβές-Σεβίλη 2-1
(17΄ Βιθέντε, 60΄ Μαρτίν – 83΄ Λουντεμπάκιο)

Βαγιαδολίδ-Σοσιεδάδ 0-0

Οσασούνα-Λας Πάλμας 2-1
(39΄πεν. Μπούντιμιρ, 60΄ Αϊμάρ – 41΄ Μολέιρο)

Βαλένθια-Τζιρόνα 2-0
(56΄ Ριόχα, 58΄ Ντάνι Γκόμεθ)

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 4-1
(58΄ Καρβαχάλ, 75΄ Ροντρίγκο, 78΄ Βινίσιους, 90΄πεν. Μπαπέ – 54΄αυτ. Κουρτουά)

Χετάφε-Λεγανές 1-1
(83΄πεν. Μαγιοράλ – 76΄ Σάενθ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Θέλτα 3-1
(4΄, 39΄ Γκουρουθέτα, 80΄ Τζαλό – 25΄πεν. Ασπας)

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 1-5
(38΄ Πέρεθ – 20΄, 35΄ Λεβαντόφσκι, 58΄ Τορέ, 74΄, 83΄ Ραφίνια)

Ράγιο Βαγεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(35′ Παλαθόν – 49΄ Γκάλαχερ)

Μπέτις-Μαγιόρκα (23/09)