Η απόφαση για την παράσταση είχε παρθεί πολύ πιο πριν. Όταν τα βάλαμε κάτω σκεφτήκαμε και αυτό. Δεν έχει αλλάξει κάτι για να μας δυσκολέψει το πως θα συνεργαστούμε. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση. Προχθές πάλι κάπου είχαμε πάει με τον Γιάννη για κάτι δουλειές και ο κόσμος μας σταμάταγε και μας ρώταγε αν έχουμε χωρίσει. Τους μπερδεύουμε και είπαμε, πως έχουμε χωρίσει. Δεν παύει να υπάρχει η ανθρώπινη σχέση με τον Γιάννη. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω.

Μαρία Κορινθίου για το διαζύγιο με τον Γιάννη Αϊβάζη: «Τον αγαπάω και θα εξακολουθώ να τον αγαπάω – Δεν είναι εύκολο…»

«Ας τοποθετηθούμε επιτέλους γιατί πολλά ακούστηκαν. Θέλω να πω πολύ όμορφα και ωραία, ότι δεν απολογούμαι για τίποτα επειδή θα μοιραστώ πέντε πράγματα. Δεν οφείλω και σε κανέναν να εξηγήσω κάτι τη δεδομένη στιγμή, είναι πάρα πολύ δύσκολη έτσι και αλλιώς αυτή η κατάσταση, ακόμα και αν είναι καλές οι συνθήκες. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάθεσαι να επικοινωνείς τα προσωπικά σου και τις αποφάσεις, που μπορεί να παίρνεις για τη ζωή σου με την οικογένειά σου.

Θέλω να πω, ότι 17 χρόνια με τον Γιάννη είναι πολύτιμα. Τον Γιάννη τον αγαπάω και θα εξακολουθώ να τον αγαπάω. Είναι κομμάτι της ζωής μου και θα εξακολουθεί να είναι κομμάτι της ζωής μου, θα εξακολουθεί να είναι στην καθημερινότητά μου και στη ζωή μου. Είναι οικογένεια, απλά πήρε μια άλλη μορφή η σχέση που έχουμε.

Τον λατρεύω. Όταν κάθεσαι με τον άνθρωπό σου να συζητήσεις πέντε πράγματα, γιατί πολλά ακούστηκαν – όχι ότι με αφορά, αλλά όταν δεν έχουν υπάρξει τρίτα άτομα και οι συνθήκες δεν ήταν συνθήκες έντασης, και κάθεσαι απλά να συζητήσεις και να πάρεις κάποιες από κοινού αποφάσεις , είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ο Γιάννης λοιπόν εξακολουθεί να είναι στη ζωή μου, θα εξακολουθεί να είναι στη ζωή μου και αυτό δεν έχει σχέση επειδή  έχουμε ένα παιδί μαζί, την Ισμήνη. Φυσικά και αυτό είναι το νούμερο ένα, αλλά η βάση του δεν είναι μόνο αυτή. Αγαπιόμαστε βαθιά. Εξακολουθούμε να είμαστε οικογένεια και θα εξακολουθούμε να είμαστε ο ένας στη ζωή του άλλου.

Στην απόφαση που πήραμε τα βάλαμε όλα στο τραπέζι, τα πάντα! Από το πως θα διαχειριστούμε άλλους ανθρώπους που μπορεί να έρθουν στη ζωή μας, μέχρι το πως θα διαχειριστούμε όλο το μιντιακό κομμάτι.

Η είδηση του χωρισμού διέρρευσε και προτιμήσαμε να διαρρεύσει καλοκαίρι, που είναι όλα νεκρά. Υπάρχει πολλή συζήτηση από πίσω με την Ισμήνη. Η Ισμήνη ήταν λες και μιλάγαμε σε γυναίκα 30 χρονών. Πιο πολύ ήταν το πως θα διαχειριστούμε το μιντιακό κομμάτι και πώς θα το διαχειριστούμε από κοινού. Ήδη γνωρίζαμε τι θα πούμε από κοινού και πως θα το δηλώσουμε και πως θα το αντιμετωπίσουμε.

Δεν μπορείς να το συζητάς εύκολα γιατί υπάρχει ένα παιδί και γι αυτό είπα ότι θα τοποθετηθώ στην κολλητή μου όταν πρέπει, με σοβαρότητα και όταν θα αισθάνομαι καλά. Μια που τοποθετούμαι αυτή την στιγμή και μια που δε θα ξανατοποθετηθώ.

Περίμενα ότι μπορεί να πουν διάφορα, όπως για το διαφημιστικό κόλπο. Δε με ενόχλησε τόσο, όσο ότι ήθελα να βάλω τα όριά μου, όταν ανέβασα αυτό το βίντεο και είχαν αρχίσει να μιλάνε. Η πρόταση για την παράσταση μας έγινε όταν γύρισα από την Αμερική, τον Ιούνιο, ήμουν ακόμα στο αεροδρόμιο. Τότε έγινε η πρόταση για το θεατρικό. Το υπόλοιπο κομμάτι με τον Γιάννη δεν είχε πέσει στο τραπέζι.

Ο έξω κόσμος προφανώς δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Μιλάμε για 17 χρόνια, και 17 χρόνια μεγάλης αγάπης, πολύτιμα 17 χρόνια, και σε άλλα τόσα αλλά με διαφορετικό τρόπο. Κάπως έτσι θα γίνει. Εξακολουθούμε να είμαστε ο ένας στη καθημερινότητα του άλλου. Είναι οικογένειά μου ο Γιάννης, αυτό δεν σταματάει και δεν είναι μόνο λόγω της Ισμήνης. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος.

Είμαι ένας άνθρωπος της λογικής, του μεθοδισμού και της οργάνωσης οπότε ήταν μελετημένο μέσα στο μυαλό, πως θα δρομολογήσω το διαζύγιο. Φυσικά, άλλο να το έχεις στο μυαλό σου και άλλο να το βλέπεις στην καθημερινότητα. Στην καθημερινότητά μας δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, πιο πολύ στο μυαλό μας είναι. Γενικά ήμασταν και οι δύο όλη την ημέρα σε δουλειές, αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο, πρέπει πέντε πράγματα να τα διαχειριστείς, σε πιάνουν τα υπαρξιακά σου. Δεν είναι 5 – 7 χρόνια, είναι 17, μεγαλώσαμε μαζί, δημιουργήσαμε και δημιουργούμε μαζί, αγαπιόμαστε μαζί», είπε αναλυτικά η Μαρία Κορινθίου.

Σε ερώτηση του Νίκου Συρίγου για το αν έχει δουλέψει με την σκέψη του να δει τον Γιάννη Αϊβάζη με μια άλλη γυναίκα, η Μαρία Κορινθίου απάντησε, «Κι αυτό μελετημένο είναι στο μυαλό μου. Είναι μελετημένο μεταξύ μας και κάτω από συζητήσεις, ότι επειδή υπάρχει και ένα παιδί, σε πολλά πράγματα θα πρέπει για αρχή θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά όλα», είπε η Μαρία Κορινθίου.