Η Suzuki Ιταλίας σχεδίασε τέσσερις ειδικές εκδόσεις της GSX-8R τιμώντας τους θρυλικούς αναβάτες της.

Οι Ιταλοί δεν ξεχνούν και πάντα βρίσκουν τρόπους να τιμήσουν τους δικούς τους θρυλικούς πρωταθλητές στους δύο τροχούς. Η Suzuki Ιταλίας αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα αυτή η κληρονομιά να περάσει μέσα από το δημοφιλές GSX-8R το οποίο έχει κάνει θραύση στα τοπικά πρωταθλήματα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα η supersport μοτοσικλέτα έκανε το ντεμπούτο της στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike (BSB) με την ομάδα Powerslide Motorcycles, ενώ αγωνίζεται ήδη στα SuperTwins του Αμερικανικού Πρωταθλήματος MotoAmerica.

Επιστρέφοντας στις ειδικές εκδόσεις της GSX-8R Legend Edition στην Ιταλία, εκείνο που ξεχωρίζει στις μοτοσικλέτες είναι φυσικά ο ιδιαίτερος χρωματισμός τους. Έχουν αντιγράψει τέσσερις εικονικές αγωνιστικές μοτοσικλέτες του παρελθόντος τιμώντας τους Λόρις Καπιρόσι, Κέβιν Σβάντς, Φράνκο Ουντσίνι και Μάρκο Λουκινέλι.

Στην περίπτωση της GSX-8R του Καπιρόσι το βάψιμο προέρχεται από την Rizla Suzuki στο MotoGP, ενώ σε εκείνο του Σβάντς αντιγράφει την Lucky Strike RGV500 της δεκαετίας του 1990. Από τα 80’s μας έρχεται η ρεπλίκα του Λουκινένι, όπως και εκείνη ου Ουντσίνι.

Μόλις πέντε αντίτυπα από κάθε μοτοσικλέτα θα είναι διαθέσιμα, αλλά με αφορμή αυτές τις εκδόσεις ίσως δούμε και σε άλλες αγορές αγωνιστικές ρεπλίκες της GSX-8R.