Απορρίφθηκε η πρόταση της πλευράς Κασσελάκη για διαδικασίες fast track, ενώ καταδικάζονται οι αναφορές του έκπτωτου προέδρου για “κουκούλες”

Η σχετική πρόταση που κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης, πέρασε με οριακή πλειοψηφία στην ψηφοφορία που έγινε με 87 ψήφους υπέρ και 84 κατά.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή οι εκλογές για πρόεδρο και νέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν στις 24 Νοέμβρη και 1η Δεκέμβρη (εφόσον χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία).

Την πρόταση θυμίζουμε είχε αμφισβητήσει με δική του πρόταση ο Παύλος Πολάκης, ζητώντας πιο γρήγορη διαδικασία αλλά και η πλευρά Κασσελάκη μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη.

Υπέρ της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας τάχθηκαν 112 μέλη της Κ.Ε., 62 μέλη ψήφισαν την πρόταση της Θ. Τζάκρη, 9 στήριξαν την πρόταση του Παύλου Πολάκη, ενώ καταγράφθηκαν και 2 λευκά.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν έως και τις 24 Οκτωβρίου. Αυτές θα επικυρωθούν από το έκτακτο συνέδριο που θα διενεργηθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου.

Στο έκτακτο αυτό συνέδριο θα εκλεγούν νέοι σύνεδροι από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία αυτή θα έχουν όσοι είναι μέλη έως και τις 11 Οκτωβρίου. Από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενταγμένη στην απόφασή «πέρασε» και η πρόταση που κατέθεσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σύμφωνα με την οποία «συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά».

Η υπερψήφιση της πρότασης αυτής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέλη της Κ.Ε. που είναι προσκείμενα στον Στέφανο Κασσελάκη. Παρά το γεγονός ότι το θέμα της κατάθεσης που Πόθεν Έσχες δεν τέθηκε ως προϋπόθεση για την έγκριση η όχι μιας υποψηφιότητας. Έτσι καταγράφθηκαν “κασσελακίστας” να βγαίνουν διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα που συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή φωνάζοντας. Δημιουργώντας εντάσεις “τραμπικού ” χαρακτήρα.