Σε εξέλιξη είναι οι ψηφοφορίες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πιο σημαντική από αυτές, πέρασε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και των «87» για διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Νοεμβρίου και -αν χρειαστεί β’ γύρος- τη 1η Δεκεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι το έκτακτο συνέδριο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης (μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη) όσο και ο Παύλος Πολάκης είχαν προτείνει επίσπευση των διαδικασιών, με πρώτο γύρο εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας πέρασε με 112 ψήφους, ενώ η πρόταση Κασσελάκη – Τζάκρη συγκέντρωσε 62. Η πρόταση Πολάκη πήρε 9 ψήφους, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για τα πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων, οργή των kasselistas

Σε άλλη ψηφοφορία, πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες από την πλευρά των υποψηφίων προέδρων. Η πρόταση πέρασε οριακά, με 87 ψήφους υπέρ και 84 κατά.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε την οργή υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, που αποχώρησαν από την αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα όπως «πρόεδρε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» και «η βάση μπορεί να φέρει την ανατροπή».

Αυτή την ώρα διεξάγονται οι άλλες ψηφοφορίες, και συγκεκριμένα αναφορικά με:

Τον καταστατικό ή μη χαρακτήρα του συνεδρίουΖητήματα αντικαταστατικής συμπεριφοράςΖητήματα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και της Επιτροπής ΘέσεωνΤην εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής

Το χρονοδιάγραμμα και οι προϋποθέσεις
της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης της
Πολιτικής Γραμματείας, οι υποψηφιότητες
θα κατατεθούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.
Ακολουθεί διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου
από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου με αντικείμενο
την έγκριση των υποψηφιοτήτων και
κειμένου πολιτικής απόφασης με εκλογή
συνέδρων στις 19 και 20 Οκτωβρίου με μέτρο
αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του
Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων
μελών.

Το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου. Αντικείμενο του Συνεδρίου η έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης. Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Τα μέλη της Κ.Ε., οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη Κ.Ε., τα μέλη του Κ.Σ. της Νεολαίας, τα μέλη της εξελεγκτικής Επιτροπής και της επιτροπής δεοντολογίας συμμετέχουν ex officio ως αντιπρόσωποι. Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.