Στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται από χθες ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφοντας από το road trip που έκανε τις τελευταίες ημέρες μαζί με τον σύζυγό του.

Ο κ. Κασσελάκης θα έχει επαφές με τοπικά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται να δώσει αργότερα και κάποιο βίντεο από την περιοδεία του.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δεν πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από τη Δευτέρα καθώς όλοι αναμένουν το λευκό καπνό της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδριάζει αυτή την ώρα για τον οδικό χάρτη και τις προϋποθέσεις για να είναι κάποιος υποψήφιος.

Στην Κεντρική Επιτροπή όλα συζητούνται από την αρχή με τον Παύλο Πολάκη και την πλευρά Κασσελάκη να ζητά επίσπευση των διαδικασιών κατά ένα μήνα και το Συνέδριο να επικυρώσει απλώς τις υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 1 με 3 Νοεμβρίου και οι εκλογές στις 24 Νοεμβρίου μαζί με την εκλογή νέας κεντρικής Επιτροπής.

Στην εισήγηση οι ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να καταθέσουν τις 30 υπογραφές μελών της ΚΕ μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας:

Το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου. Αντικείμενο του Συνεδρίου η έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης.

· Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Τα μέλη της Κ.Ε., οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη Κ.Ε., τα μέλη του Κ.Σ. της Νεολαίας, τα μέλη της εξελεγκτικής Επιτροπής και της επιτροπής δεοντολογίας συμμετέχουν ex officio ως αντιπρόσωποι.

· Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

· Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων.

· Για την κατάθεση της υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες θα κατατεθούν στην Πολιτική Γραμματεία μέχρι τις 24 Οκτώβρη. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους.

· Η Κ.Ε. θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 Οκτωβρίου με αντικείμενο τα προσυνεδριακά κείμενα.

· Η διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου στις οργανώσεις θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου.

· Η προθεσμία εντός της οποίας πρέπει κάποιος- α να έχει γίνει μέλος για να έχει δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες και το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ανάδειξη αντιπροσώπων και την εκλογή ΚΕ είναι 18/102024.