Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό μπορούν να βρουν οι χρήστες των χαρτών της Google που είναι μάλλον άγνωστο στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για τον χρόνο μετάβασης που βοηθάει στα να υπολογίσουμε τους χρόνους που απαιτούνται για να μεταβούμε από ένα σημείο σε ένα άλλο με τα πόδια ή κάνοντας χρήση αυτοκινήτου.

Είναι διαθέσιμο μόνο στην έκδοση ιστού των χαρτών της αμερικανικού κολοσσού της τεχνολογίας και δεν θα το βρείτε στις εφαρμογές Android ή iOS.

Επίσης, για την ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού αυτού δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας στην Google.

Βήμα 1: Μεταβείτε στους Χάρτες της Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Βήμα 2: Κάντε κλικ κάτω αριστερά, εκεί που είναι το εικονίδιο με την ένδειξη «επίπεδα» για να ανοίξετε ένα μενού. Πατήστε το «περισσότερα».

Βήμα 3: Στο ανεπτυγμένο μενού, κάτω από την επικεφαλίδα «εργαλεία χάρτη» υπάρχει το εικονίδιο «χρόνος μετάβασης». Κάντε κλικ σε αυτό για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία.

Βήμα 4: Μόλις το ενεργοποιήσετε θα δείτε ένα νέο πλαίσιο να εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης και στο κέντρο των χαρτών. Ενεργοποιήστε την μπλε κουκίδα. Τώρα κάντε κλικ σε ένα σημείο ενδιαφέροντος (ένα μαγαζί, ένα σχολείο, μία στάση συγκοινωνίας και γενικά ένα σημείο ονοματισμένο και σημαδεμένο).

Βήμα 5: Μόλις ορίσετε μια τοποθεσία εκκίνησης, θα μπορείτε να επιλέξετε ένα χρονικό όριο κίνησης (15 λεπτά, 30 λεπτά, 1 ώρα, 2 ώρες, 3 ώρες, 4 ώρες, 6 ώρες) και μια μέθοδο ταξιδιού (με τα πόδια ή με αυτοκίνητο) και οι χάρτες της Google θα σας αποκαλύψουν πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το χρονικό διάστημα. Θα δείτε μια σκιασμένη περιοχή στον χάρτη που δείχνει που θα μπορούσατε να φτάσετε εντός του χρονικού ορίου που ορίσατε.

Ανάλογα με το επιλεγμένο χρονικό όριο, ίσως χρειαστεί να κάνετε σμίκρυνση του χάρτη για να μπορείτε να προβάλετε ολόκληρη τη σκιασμένη περιοχή.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η εκτίμηση δεν λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες κυκλοφορίας και αντιπροσωπεύει μόνο μια γενική ιδέα για το πού θα μπορούσατε να πάτε. Μπορεί να είναι ανακριβές κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής ή εάν υπάρχει κάποιο ατύχημα στην περιοχή.

Δεν έχουν όλες οι τοποθεσίες αυτήν τη στιγμή δεδομένα και ορισμένες τοποθεσίες μπορεί να έχουν μόνο δεδομένα οδήγησης και όχι δεδομένα πεζοπορίας.