Πολύνεκρη η αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Βηρυτό καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 59 τραυματίστηκαν.

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Βηρυτό στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους, ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν. Νεκρός ο ηγέτης επίλεκτης στρατιωτικής μονάδας της Χεζμπολάχ.

Πρόκειται για την τρίτη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Βηρυτό για φέτος, με την τελευταία να καταγράφεται τον Ιούλιο, σε μια επίθεση που σκότωσε τον στρατιωτικό αρχηγό της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ.

Πηγή που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ιμπραχίμ Ακίλ, ηγέτης της δύναμης αλ-Ραντουάν, της επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος, σκοτώθηκε στην επιδρομή.

«Το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τον ηγέτη της δύναμης Alαλ-Ραντουάν, Ιμπραχίμ Ακίλ, ο οποίος σκοτώθηκε», τόνισε η πηγή. Αυτός ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ ήταν καταζητούμενος από τις ΗΠΑ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι σκότωσε σε αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Βηρυτό τον ανώτατο διοικητή της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ, καθώς και άλλους διοικητές της δύναμης αλ-Ραντουάν, μιας επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος.

Ο διοικητής επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ φέρεται να ήταν ο στόχος του χτυπήματος του Ισραήλ. Ο Ακίλ, γνωστός και ως Tahsin, ήταν βασικό στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Το 1980, ήταν μέλος της ομάδας που ενορχήστρωσε τη βομβιστική επίθεση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βηρυτό και ενός στρατώνα πεζοναυτών.

Οι επιθέσεις σκότωσαν 63 και 307 άτομα αντίστοιχα.

Το 2019, οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τον Ακίλ ως τρομοκράτη και σε ιστότοπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι υπηρετεί στο ανώτατο στρατιωτικό όργανο της Χεζμπολάχ – το Συμβούλιο Τζιχάντ.

Πέρυσι, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θα δώσει αμοιβή 7 εκατ. δολαρίων (5,2 εκατ. λιρών) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό, τη θέση, τη σύλληψη ή την καταδίκη του Ακίλ.