Η Κάμαλα Χάρις κάθισε την Πέμπτη με την Όπρα Γουίνφρεϊ σε μια «εικονική συγκέντρωση» που περιλάμβανε μια εκτενή συνέντευξη, στην οποία εμφανίστηκαν διάσημοι ηθοποιοί του Χόλυγουντ, οι οποίοι εκδήλωσαν την υποστήριξή τους, στην υποψηφιότητα της Χάρις, ενώ ακούστηκαν συγκλονιστικές προσωπικές ιστορίες.

Η Κάμαλα Χάρις δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη στάση του αντιπάλου της Ντόνλαντ Τραμπ, σχετικά με τις αμβλώσεις και δεσμεύτηκε να υπογράψει ένα νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων που ματαιώθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας.

Η εκδήλωση-συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά από το Μίσιγκαν, μια πολιτεία-κλειδί της μάχης.

«Υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα αισιοδοξίας και ελπίδας που επιστρέφει… για αυτή τη νέα ημέρα που δεν είναι πλέον στον ορίζοντα αλλά είναι εδώ. Τη ζούμε», είπε η Όπρα στο κοινό των 400 αυτοπροσώπως παρευρισκομένων και στους περισσότερους από 200.000 άλλους που συντονίστηκαν εικονικά.

Στη λίστα των σταρ που συμμετείχαν εξ αποστάσεως, περιλαμβάνονταν η Tracee Ellis Ross, η Julia Roberts, η Meryl Streep, ο Chris Rock και ο Ben Stiller, οι οποίοι συντονίστηκαν από τα σαλόνια τους για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για την υποψηφιότητα της Χάρις.

Η Μέριλ Στριπ κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε με την Κάμαλα Χάρις

«Θέλω να φέρω τις κόρες μου στον Λευκό Οίκο για να γνωρίσουν αυτή τη μαύρη γυναίκα πρόεδρο», δήλωσε ο Chris Rock. «Νομίζω ότι θα γίνει μια σπουδαία πρόεδρος και είμαι έτοιμος να γυρίσω σελίδα. Όλο το μίσος και η αρνητικότητα πρέπει να σταματήσουν».

«Γεια σας, πρόεδρε Χάρις», την χαιρέτησε η Μέριλ Στριπ και στη συνέχεια κάλυψε το στόμα της. «Ουπς!»

«Σαράντα επτά ημέρες», απάντησε γελώντας η Κάμαλα Χάρις.

Η Όπρα αντιμετώπισε μια πρόκληση όταν κάθισε απέναντι από τη Χάρις, η οποία είναι γνωστή στους δημοσιογράφους από την αρχή της καριέρας της ως αυστηρά ελεγχόμενη συνεντευξιαζόμενη.

Η Χάρις δεν ανοίχτηκε πολύ, ακόμη και όταν η Όπρα τη ρώτησε για την ξαφνική μεταμόρφωσή της αφότου ο Μπάιντεν την υποστήριξε για να αναλάβει την προεδρική εκστρατεία.

Όμως η Όπρα προκάλεσε μια στιγμή απροσδόκητης ειλικρίνειας, όταν σημείωσε την έκπληξή της όταν έμαθε ότι η Κάμαλα Χάρις είναι εδώ και καιρό κάτοχος όπλου.

«Αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω», είπε η Χάρις και γέλασε. «Συγγνώμη. Μάλλον δεν έπρεπε να το πω αυτό. Αλλά το προσωπικό μου θα ασχοληθεί με αυτό αργότερα».

Our campaign is fueled by optimism and our love of country. Momentum is on our side—and there is a lot of hard, joyful work to do between now and Election Day. Tune in as I join my friend @Oprah to discuss the issues that matter most to working families. https://t.co/qIDzhn9svh— Kamala Harris (@KamalaHarris) September 19, 2024

«Δεν προσπαθώ να αφαιρέσω τα όπλα όλων», πρόσθεσε η Κάμαλα Χάρις.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 90λεπτης συζήτησης, η Κάμαλα Χάρις μίλησε απευθείας με μέλη του ακροατηρίου, τα οποία εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη μετανάστευση, το κόστος ζωής και την καταστολή των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων.

Απαντώντας στην ερώτηση ενός ακροατή σχετικά με το τι θα έκανε για την προώθηση της ασφάλειας των συνόρων, η Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι σκότωσε τη νομοθεσία που θα παρείχε μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την επιβολή του νόμου στα σύνορα.

«Το νομοσχέδιο θα μας επέτρεπε να έχουμε περισσότερους πόρους για τη δίωξη των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων», δήλωσε η Κάμαλα Χάρις.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στους δικούς του και είπε: ‘Μην θέσετε αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση. Προτίμησε να τρέξει πάνω σε ένα πρόβλημα αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και έβαλε την προσωπική του πολιτική ασφάλεια πάνω από την ασφάλεια των συνόρων».

Παραβρέθηκαν επίσης η μητέρα και οι αδελφές της Amber Nicole Thurman, μιας γυναίκας που πέθανε αφού δεν έλαβε άμεση ιατρική περίθαλψη το 2022, όταν παρουσίασε επιπλοκές από τη λήψη χαπιών άμβλωσης, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Τζόρτζια.

Πρόσφατη έκθεση έκρινε ότι ήταν ο πρώτος «αποτρέψιμος» θάνατος που επιβεβαιώθηκε ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης της Τζόρτζια.

Η οικογένειά της κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τις επιλογές του στο Ανώτατο Δικαστήριο για τον θάνατό της.

«Την άφησαν να πεθάνει εξαιτίας μιας ηλίθιας απαγόρευσης των αμβλώσεων. Της φέρθηκαν σαν να ήταν απλώς ένας ακόμη αριθμός», δήλωσε η μεγαλύτερη αδελφή της Thurman για τους επαγγελματίες υγείας στους οποίους είχε απευθυνθεί για βοήθεια.

Η Τζούλια Ρόμπερτς είπε ότι και τα παιδιά της θα ψηφίσουν την Κάμαλα Χάρις

«Βλέπετε μια μητέρα που είναι συντετριμμένη», είπε η μητέρα της Thurman, μέσα σε δάκρυα.

«Είναι ο χειρότερος πόνος που θα μπορούσε ποτέ να νιώσει ένας γονιός. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι η Άμπερ δεν ήταν μια στατιστική. Την αγαπούσε μια δυνατή οικογένεια και θα κάναμε τα πάντα για να πάρει το μωρό μας τη βοήθεια που χρειαζόταν. Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό μπορούσε να αποφευχθεί».

Η Κάμαλα Χάρις εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και επανέλαβε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τους τρεις ανώτατους δικαστές του με την πρόθεση να εξαπλωθούν οι απαγορεύσεις των αμβλώσεων σε όλες τις πολιτείες.