Η Έλενα Ακρίτα υπέβαλε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά.

Παρ’ όλα αυτά, η κυρία Ακρίτα, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η ίδια ανέφερε ότι μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε για το λάθος της (για την αναφορά στον «γιο της πλύστρας» στην ανάρτηση με την πισίνα), θεώρησε ότι είχε ηθικό χρέος να παραιτηθεί, θέτοντας την έδρα της στη διάθεση του κόμματος και απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΚΟ.

Ο Νίκος Παππάς εκτίμησε πως η δημόσια αναγνώριση και ανασκευή του λάθους αρκούν, και ως εκ τούτου η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.

«Παρά το γεγονός ότι ζήτησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.

Ο Νίκος Παππάς δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή.

Έτσι προχωρώ στη ζωή. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».

Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική…
Posted by Elena Akrita on Friday, September 20, 2024

Η δημοσίευση που είχε κάνει για να ζητήσει δημόσια συγγνώμη:

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβάσαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι» αποδίδεται εσφαλμένα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.

Ειλικρινά λυπάμαι.

Λινκ για το θέμα στα σχόλια

Έντιτ. Εγώ ζητάω συγγνώμη ντόμπρα και σταράτα. Να δούμε πότε θα ζητήσουν συγγνώμη κάποιοι άλλοι».

Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι»…
Posted by Elena Akrita on Friday, September 20, 2024

Νωρίτερα, είχε προκληθεί μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο Facebook, με φωτογραφία από δημοσκόπηση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πέμπτο κόμμα. Στο φόντο της φωτογραφίας με το γράφημα από τη δημοσκόπηση φαινόταν μια εσωτερική πισίνα, κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους χρήστες του «X».

Απαντώντας στα σχόλια για την πισίνα η κα Ακρίτα έγραψε: «Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».