Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενέκρινε τα σχέδια για το βόρειο πεδίο.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ μετέτρεψε τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη. Επί δεκαετίες, η Χεζμπολάχ μετέτρεψε σε όπλα τα σπίτια αμάχων, έσκαψε σήραγγες από κάτω και χρησιμοποιούσε πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε ο στρατός.

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ενεργούν για να φέρουν ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, καθώς και για να επιτύχουν όλους τους στόχους του πολέμου», πρόσθεσε.

Επικεφαλής Χεζμπολάχ: Γίναμε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου σφαγής

Την ώρα των επιδρομών, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα πραγματοποιεί την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά τις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στον Λίβανο.

«Αυτό που με ώθησε να μιλήσω σήμερα είναι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες και αυτό απαιτεί λόγια, αξιολόγηση και θέση» , λέει ο Χασάν Νασράλα στην αρχή της ομιλίας του.

«Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας μεγάλης σφαγής σε όλη τη χώρα, μιας άνευ προηγουμένου σφαγής» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ήταν μια πράξη και μια κήρυξη πολέμου κατά του λαού του Λιβάνου και της κυριαρχίας της χώρας.

«Δεν θα πέσουμε. Θα γίνουμε πιο δυνατοί και θα προετοιμαστούμε για χειρότερα», δήλωσε.

Καθώς ο Χασάν Νασράλα συνεχίζει την ομιλία του, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σπάνε το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό.

Ο Νασράλα προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ θα απαντήσει. «Στο όνομα όλων εκείνων που έγιναν μάρτυρες, που τραυματίστηκαν, στο όνομα όλων εκείνων που πολέμησαν στο όνομα της Γάζας, λέμε στον Νετανιάχου και στον Γκαλάντ, στον εχθρό, ότι το μέτωπο του Λιβάνου δεν θα σταματήσει πριν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα. Η αντίσταση στον Λίβανο δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει τον λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης» είπε.