Πέτρος Παππάς στον Realfm 97,8: Λάθος του Κασσελάκη ότι έδωσε πολλά αξιώματα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του – Αποτέλεσαν τους κύριους υπονομευτές του

Για την εσωτερική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη και την εκλογή νέου αρχηγού μίλησε ο Πέτρος Παππάς στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, την Κάτια Μακρή και τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Αυτό το οποίο παρακολουθούμε όλοι και όσοι αγωνιούν για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι μία προσπάθεια απαξίωσης της διαδικασίας, μίας διαδικασίας που επελέγη να είναι μακρόσυρτη, να σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πλήρη απαξίωση, να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων καθώς θα εκλέξει πρόεδρο ήδη σε λίγο καιρό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Επέλεξαν συγκεκριμένα στελέχη, μία ομάδα στελεχών να στήσουν στην πραγματικότητα αυτή την μηχανή για να απαξιώσουν την διαδικασία, να εκπαραθυρώσουν τον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς να τους νοιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στην πλήρη πολιτική απαξίωση».

«Ήταν τέτοια η πρεμούρα τους να διώξουν τον Στέφανο Κασσελάκη που δεν ενδιαφέρονται ότι με χθεσινή δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 63% του κόσμου είναι οργισμένο με αυτή την απόφαση», σημείωσε ο Πέτρος Παππάς.

«Είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι έριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη, που αγνόησαν την βούληση της πλειοψηφίας της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη ως πρόσωπο για να φέρει την ριζική ανανέωση, την αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ και την μετατροπή του σε ένα κόμμα της σύγχρονης κεντροαριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αν ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λάθη όσο ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς σχολίασε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αφέθηκε στην πραγματικότητα να πραγματοποιήσει την εντολή που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Ναι έκανε λάθη. Και ένα από τα λάθη που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης είναι να προσπαθεί να διατηρήσει την ενότητα του κόμματος και να κρατήσει κοντά του τους εσωκομματικούς αντιπάλους. Τους έδωσε πολλά αξιώματα, θέσεις στο κόμμα, διπλές και τριπλές αναθέσεις σε ανθρώπους οι οποίοι τον εχθρεύονταν ανοιχτά ή υπογείως από την πρώτη μέρα».

«Ενδεχομένως για να κρατήσει την ενότητα έδινε πάντα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την πραγματικά ειλικρινή πρόθεση και προσπάθεια να κρατήσει το κόμμα ενιαίο και ενωμένο και τελικά είδαμε τα αποτελέσματα. Αποτέλεσαν τους πρώτους και κύριους υπονομευτές του» τόνισε ο Πέτρος Παππάς.

Στη συνέχεια κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για «δολοφονία χαρακτήρα» του Στέφανου Κασσελάκη με κατηγορίες για μπούλινγκ σε βάρος του. «Ο κόσμος με την εκλογή Κασσελάκη έδειξε ότι χρειάζεται ένα όχημα, το οποίο να ανανεώσει πλήρως το κόμμα. Δεν έδειξαν να το καταλαβαίνουν αυτό. Συνεχίζουν σε μία αυτοκαταστροφική και αυτοκτονική πολιτική. Συνεχίζουν την υπονόμευση και την δολοφονία χαρακτήρα του Στέφανου Κασσελάκη. Έχουμε αστήρικτες κατηγορίες για μπούλινγκ και δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τόσο κρίσιμο θέμα δεν παραπέμπεται αμέσως στην δικαιοσύνη εφόσον υπάρχουν τέτοια στοιχεία», είπε ο Πέτρος Παππάς.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποίησαν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έναν παρωχημένο μηχανισμό, που ήταν υπό αντικατάσταση, η λειτουργία της Κεντρικής Επιτροπής που είναι ένα κατάλοιπο κομμουνιστικών κομμάτων να μπορεί η Κεντρική Επιτροπή να καθαιρεί τον πρόεδρο με αυτούς τους τρόπους. Χρησιμοποίησαν τέτοιες πρακτικές απονομιμοποιημένες ηθικά», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μίας προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. «Στην πραγματικότητα έχουμε μία ανέστια κεντροαριστερά και μία μικρή ομάδα του 3%, με ένα κακό DNA του 3%, το οποίο καταδυναστεύει στην πραγματικότητα την βάση του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αναντίστοιχο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Πέτρος Παππάς.

Ακούστε το ηχητικό: