Μία προφυλάκιση «μετρά» μέχρι αυτή την ώρα η υπόθεση απάτης κατά του ΕΟΠΥΥ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απολογίας των επτά από τους 17 συλληφθέντες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες των επτά εκ των 17 συλληφθέντων για την υπόθεση απάτης κατά του ΕΟΠΥΥ. Προσωρινά κρατούμενος ο επονομαζόμενος “Μισέλ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο επονομαζόμενος «Μισέλ», ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο που φέρεται ότι έβρισκε τα ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, ενώ συγχρόνως είχε το ρόλο διακινητή των φαρμάκων σε τρίτα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων κατά την κατηγορία, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές γιατρούς.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν απολογηθεί και οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, ωστόσο για τρεις δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση γύρω από την ποινική τους μεταχείριση, κρίση η οποία αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δυο κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες μετά τις απολογίες τους, με την επιβολή περιοριστικών όρων, όπως εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρών. Μία τρίτη κατηγορούμενη, γιατρός στο επάγγελμα, αφέθηκε επίσης ελεύθερη, δίχως όμως να οριστούν όροι.

Οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι, κυρίως γιατροί και ιδιοκτήτες φαρμακείων, έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο Πέμπτη (19/9).