Με πλακάτ που έγραφαν “ούτε βήμα πίσω” και με κυρίαρχο σύνθημα “Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί” πραγματοποιείται αυτή την ώρα η πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και τα χέρια του Γιώργου Ρουπακιά.

Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε εξέλιξη η πορεία στη μνήμη του.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού και ο αγώνας κατά του φασισμού και του ακροδεξιού λόγου δεν έχει λάβει τέλος, με χιλιάδες κόσμου να συμμετέχει το απόγευμα της Τετάρτης (18/09) στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης στη μνήμη του, στέλνοντας το ίδιο ηχηρό μήνυμα.

Από νωρίς, η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου, που έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, όπως και εκατοντάδες διαδηλωτές άλλοι συγκεντρωθήκαν στο μνημείο που έχει στηθεί στον αριθμό 60 της οδού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφήνοντας λουλούδια, ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκαν τα μπλοκ των διαδηλωτών για να ξεκινήσει η πορεία προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς στη Νίκαια.

Με αφετηρία το σημείο της δολοφονίας, όπου ο Παύλος Φύσσας άφησε την τελευταία του πνοή πριν 11 χρόνια, ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο, η μαζική πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς, με τη μητέρα του, τον πατέρα του, την αδερφή του και άλλους συγγενείς να ηγούνται αυτής.

“Στη ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”, “Του Χίτλερ τα εγγόνια, η μπόχα της ιστορίας, είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας”, “Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που ήχησαν δυνατά στους δρόμους του Πειραιά.