25 κάτοικοι περιοχής της Κοινότητας Παναιτωλίου, με έγγραφο τους, εκφράζουν έντονους φόβους για πιθανή εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, εξαιτίας ρήξης του αναχώματος σε συγκεκριμένο σημείο του χειμάρρου της Ερμίτσας

Το έγγραφο τους , απευθύνεται προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Τμήμα Τεχνικών Έργων, τον Δήμο Αγρινίου, την Κοινότητα Παναιτωλίου και την Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας.

Με αυτό, ζητούν την άμεση παρουσία και εξέταση της περιοχής από άτομα με εμπειρογνώμονα και την ανακατασκευή, διόρθωση, θωράκιση της όχθης του χειμάρρου.

Αναλυτικά η επιστολή και οι υπογραφές:

«Εμείς οι παρακάτω αναφερόμενοι κάτοικοι της περιοχής με αυτή την παρούσα αίτηση – διαμαρτυρία, υποβάλουμε προς κάθε αρμόδιο την γνωστοποίηση:

Στην εγγύτερη περιοχή της κοινότητας Παναιτωλίου του Δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα εντός χειμάρρου Ερμίτσας, σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από την γέφυρα , πλησίον του κόμβου Παναιτωλίου παρουσιάζεται, εδώ και καιρό, εκ της νοτίου όχθης του χειμάρρου, ρήξη του αναχώματος με αποτέλεσμα κατά τους μήνες που ο χείμαρρος κατεβάζει νερό και ανεβαίνει η στάθμη του να αυξάνεται ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης υπερχείλισης και πλημμύρας.

Επισημαίνουμε τον κίνδυνο που υπάρχει με δεδομένο τις επιπτώσεις που φέρει η κλιματική αλλαγή, εφιστώντας την προσοχή προς κάθε αρμόδια Αρχή , έτσι ώστε να μην ζήσουμε καταστάσεις που σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ας δράσουμε εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων

Ζητάμε:

1) Την άμεση παρουσία και εξέταση της περιοχής από άτομα με εμπειρογνώμονα 2) Την ανακατασκευή , διόρθωση, θωράκιση της όχθης του χειμάρρου το συντομότερο δυνατόν.

Με την παρούσα αίτηση αποστέλλουμε σε όποιον φορέα του Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια».

(Ακολουθούν οι 25 υπογραφές)