Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι η Τουρκία εγκατέλειψε τις πάγιες θέσεις της

«Το χαρτοφυλάκιο που πήρε ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένα από τα πιο σημαντικά της ΕΕ για την καθημερινότητα των πολιτών. Για τα δε δικά μας οικονομικά συμφέροντα και για τον τόπο μας, εξαιρετικά σημαντικό» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με την Κάτια Μακρή.

«Το ότι προστέθηκε ο τουρισμός σε αυτό το χαρτοφυλάκιο που δεν υπήρχε πριν, είναι δείγμα του κύρους της χώρας μέσα σε μια Ευρώπη που έχει τρομερά προβλήματα. Η Ελλάδα έχει κύρος, διεκδικεί και πετυχαίνει. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε μια εξαιρετικά καλή διαπραγμάτευση» πρόσθεσε.

«Ο κ. Τσελίκ είναι εκπρόσωπος κόμματος. Δεν είναι τυχαίο ότι τις κάνει αυτές τις δηλώσεις εκπρόσωπος κόμματος, δεν τις κάνει η κυβέρνηση γιατί ακολουθεί μια συγκεκριμένη πολιτική χαμηλών τόνων σε θέματα ουσίας όπως οι αερομαχίες στο Αιγαίο» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

«Δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι η Τουρκία εγκατέλειψε τις πάγιες θέσεις της και την αναθεωρητική της λογική, γιατί δεν τα εγκατέλειψε» τόνισε και συνέχισε λέγοντας «Στα σχολικά βιβλία έχει ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχει ο χάρτης που ισχυρίζεται η Τουρκία για την Γαλάζια Πατρίδα. Όλα αυτά λοιπόν είναι πολύ μικρά δείγμα όχι αλλαγής στάσεως, αλλά προσοχής έναντι των συνομιλιών που διεξάγονται».

«Δεν περιμένουμε τίποτα συνταρακτικό, περιμένουμε μια συνέχιση των χαμηλών τόνων, των μειωμένων εντάσεων κτλ και κυρίως ελπίζω μια συνεργασία στο μεταναστευτικό που θα απαιτηθεί πλέον και σε επίπεδο Ευρώπης να υπάρξει μία τήρηση συμφωνιών από την Τουρκία. Και οι Ευρωπαίοι το σηκώνουν ψηλά το θέμα. Είμαι πάρα πολύ ανήσυχη για όσα συμβαίνουν γενικώς διεθνώς και φοβάμαι ότι το χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι την εγκατάσταση του νέου Αμερικανού προέδρου ενέχει πολλούς κινδύνους».

«Να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς φθορά» είπε αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις.