Στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA» συζητήθηκε το ζήτημα της παραβατικότητας των Ρομά, με τις αναφορές στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας να είναι αρκετές, καθότι φαινόμενα σημειώνονται καθημερινά.

«Έχει παρουσιαστεί ότι το 84% κλοπών-διαρρήξεων προέρχεται από τους Έλληνες Ρομά. Είπαν πολλοί ότι πρόκειται για fake news. Δεν έχουμε κοινωνική εικόνα εμείς; Δεν παρακολουθούμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα;», σχολίασε αρχικά ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, που κατέθεσε μάλιστα και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιάννης Λαμπράκης, σε περιοχές όπως το Αιτωλικό, το πρόβλημα έχει διογκωθεί σε μέγιστο βαθμό.

«Μιλήσαμε με κατοίκους της περιοχής, μας είπαν πως νιώθουν όμηροι στα ίδια τους τα σπίτια. Μπαίνουν, τους κλέβουν, τους χτυπούν, η Αστυνομία τους συλλαμβάνει και μετά από λίγες ώρες είναι ελεύθεροι. Υπάρχουν περιπτώσεις Ρομά που έχουν συλληφθεί 16 φορές».

Στην εκπομπή μίλησε και κάτοικος της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι πλέον στο Αιτωλικό οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους. «Η Αστυνομία έρχεται, τους πιάνει και τους αφήνουν. Στο αστυνομικό τμήμα του Αιτωλικού είναι 2-3 αστυνομικοί», ανέφερε.

Από πλευράς του ο αστυνομικός αναλυτής και καταγόμενος από την περιοχή Σταύρος Μπαλάσκας, έκανε λόγο για «άβατα» που η Αστυνομία μπορεί να προσεγγίσει μόνο με οργανωμένες επιχειρήσεις.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικό ποινικό κώδικα για τους Ρομά. Θα ήταν ρατσιστικό. Έχει ξεφύγει το πράγμα και έχει κοινωνικές βάσεις αυτό. Στο Δοκίμι προχθές, αφού δύο Ρομά είχαν ξηλώσει χαλκό από κτίρια, μύρισαν φαγητό, μπήκαν μέσα και έτρωγαν φαγητό από την κατσαρόλα του ανθρώπου. Έχουν αποθρασυνθεί αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε.

Δείτε το ρεπορτάζ: