Πούλησε το ακριβό ρολόι του συζύγου της χωρίς εκείνος να το γνωρίζει για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα του γιου τους – «Με κατηγορεί ότι το έκλεψα»

Πούλησε το ακριβό ρολόι του άνδρα της χωρίς εκείνος να το γνωρίζει για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα του γιου της – «με κατηγορεί ότι τον έκλεψα»

Η ανάγκη για χρήματα, μπορεί να οδηγήσει σε ενέργειες που γεννούν ηθικά διλήμματα. Ενώ οι περισσότεροι γονείς δεν θα δίσταζαν να δώσουν τα πάντα για ν’ αποκαταστήσουν την υγεία του παιδιού τους, υπάρχουν περιπτώσεις που, το κυρίαρχο αίσθημα, δεν επικρατεί. Μια παντρεμένη γυναίκα, έχει έναν γιο έξι ετών.

Πρόσφατα, ο γιος της παρουσίασε ένα ιατρικό πρόβλημα, για την αντιμετώπιση του οποίου χρειάζεται να κάνει άμεσα μια επέμβαση. Η ανάγκη αυτή, οδήγησε τη γυναίκα να λάβει δραστικά μέτρα.

Για την ιστορία, ο άνδρας της έχει να δουλέψει 9 μήνες, από τότε που έφυγε από την τελευταία του δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι είναι η μόνη που έχει εισόδημα στο σπίτι, το οποίο ίσα που καλύπτει τα αναγκαία για την επιβίωση.

Όταν ο άνδρας της είχε δουλειά, από την οποία πληρωνόταν καλά, δεν έκανε υπεύθυνη διαχείριση. Δεν αποταμίευε και αγόραζε ένα σωρό ακριβά αντικείμενα. «Τα περισσότερα από τα οποία, αναγκάστηκε να πουλήσει για ν’ αγοράσει καινούργια ρούχα ή ένα νέο iPhone», εξηγεί η γυναίκα.

Όταν αρρώστησε ο γιος τους, η γυναίκα θυμήθηκε ένα ακριβό ρολόι που είχε αγοράσει ο άνδρας της και το οποίο φορούσε μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις.

Του είπε για την ιδέα της να πουλήσουν το ρολόι του για να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα του παιδιού, αλλά ο άνδρας αρνήθηκε. Δεν ήθελε με τίποτα να δώσει το ρολόι του και της είπε «να βρει άλλον τρόπο να μαζέψει τα χρήματα».

Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν απλώς να χορηγούν τα φάρμακα στο παιδί «για ν’ αντέχει τον πόνο» μέχρι  να βρουν μια λύση.

«Οι γιατροί ωστόσο, συνέστησαν να κάνουμε την επέμβαση όσο γίνεται πιο σύντομα. Δεν αντέχω να τον βλέπω να υποφέρει», εξηγεί η γυναίκα.

“Μαζί με τον σύζυγό μου, με κατηγόρησαν και τα πεθερικά μου”

Γι’ αυτό πούλησε το ρολόι του άνδρα της, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει. Έτσι κάλυψε τα ιατρικά έξοδα του γιου της.

Όταν ο άνδρας της ανακάλυψε τι είχε κάνει, έγινε έξαλλος. Την κατηγόρησε ότι του έκλεψε το ρολόι και αυτό έχει αλλάξει τα συναισθήματά του για εκείνη.

«Δεν φώναξε, ούτε αντέδρασε βίαια, απλά με κατηγορούσε ότι τον έκλεψα, ότι παραβίασα τα όρια και ότι πρόδωσα την εμπιστοσύνη του», είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά από αυτό, σταμάτησε να μου μιλάει. Όταν μου απηύθυνε τον λόγο, μου έλεγε ότι το έκλεψα».

Ακόμη χειρότερα, όταν τα πεθερικά της έμαθαν τι έκανε η γυναίκα, πήραν το μέρος του. Η πεθερά της παρότρυνε τον γιο της ή να την χωρίσει, ή να πάρει θυρίδα να φυλάει τα πράγματά του, αφού τον είχε ήδη κλέψει μια φορά.

Μετά από όλα αυτά, η γυναίκα νιώθει συντετριμμένη, ειδικά από τον τρόπο με τον οποίον την αντιμετώπισαν ο άνδρας και η οικογένειά του. Η γυναίκα όμως, ένιωθε ότι ηθικά έκανε αυτό που έπρεπε.

«Τώρα με κάνει να νιώθω ότι έκλεψα, άσχετα με τον λόγο για τον οποίο το έκανα», λέει η γυναίκα.

Αυτό έχει οδηγήσει τη γυναίκα ν’ αναρωτιέται αν  πράγματι ήταν λάθος της να πουλήσει το ρολόι του άνδρα της για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα του γιου της και αν ήταν πράγματι μια απόφαση παράλογη.