Στις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το debate ανάμεσα στους υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων, καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας διαλόγου μεταξύ τους. Οι ακριβείς όροι θα διευθετηθούν σε επόμενη συνάντησή τους.

Σημειώνεται ότι η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη σε συνέχεια της δημόσιας πρότασής του να δοθεί έμφαση στον απευθείας διάλογο, πρότεινε να υπάρχει η δυνατότητα τρεις φορές, στη διάρκεια του debate, κάθε υποψήφιος να έχει 2λεπτο απευθείας διάλογο με διαφορετικό συνυποψήφιο-α του.

Από την πλευρά του Χάρη Δούκα σημειώνουν ότι «συμφωνήσαμε για τη διεξαγωγή του debate στις 24 Σεπτεμβρίου από την ΕΡΤ-1 με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης».

Παράλληλα, τονίζουν ότι προσήλθαν στη σημερινή συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής του debate με συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν:

Ορισμός 5 θεματικών ενοτήτων που αφορούν την οικονομία και το κοινωνικό κράτος, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, τις σύγχρονες προκλήσεις (κλιματική κρίση), το κράτος και τους θεσμούς και το ΠΑΣΟΚ.
Τουλάχιστον 3 followup ερωτήσεις -παρεμβάσεις των υποψηφίων προς τους συνυποψήφιούς τους και με τη δυνατότητα απάντησης, προκειμένου να υπάρξει απευθείας διάλογος στα πρότυπα του πετυχημένου format του debate των περσινών δημοτικών εκλογών στην Αθήνα.