Nέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον άνδρα που φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία του τέως προέδρου των ΗΠΑ στο γήπεδο του γκολφ κοντά στην έπαυλή του, το Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.
Ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ, ο οποίος ζει στη Χαβάη εδώ και αρκετά χρόνια, είχε μπει στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών αρκετές φορές ως ριζοσπάστης ακτιβιστής που οπλοφορεί και πιο πρόσφατα ως υποστηρικτής της Ουκρανίας, της χώρας στην οποία εισέβαλε η Ρωσία.
Θα ταξίδευε στην Ουκρανία και ήταν έτοιμος «να πολεμήσει και να πεθάνει υπερασπιζόμενος την εμπόλεμη χώρα», είχε γράψει ο Ρουθ λίγο μετά την έναρξη του πολέμου του Πούτιν σε βάρος του Κιέβου.
Κλείσιμο
Φθάνοντας στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Ρουθ είπε σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ότι «ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης που πρέπει να εξολοθρευθεί», γράφει η Bild.
Πολλοί ξένοι ρεπόρτερ είχαν πάρει συνέντευξη από τον Ρουθ, ενώ προσπαθούσε να στρατολογήσει εθελοντές για τη Λεγεώνα των Ξένων στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου το καλοκαίρι του 2022.
Σε δηλώσεις του στη ρουμανική έκδοση του περιοδικού Newsweek, ο Ρουθ είχε δηλώσει: «Για μένα, πολλές άλλες συγκρούσεις είναι γκρίζες, αλλά αυτή η σύγκρουση είναι σίγουρα ασπρόμαυρη».
Ο Ρουθ επέστρεψε στις ΗΠΑ ως αποτυχημένος, όπου από καιρό ήταν γνωστός στις αρχές ως ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο 58χρονος που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ έχει ποινικό μητρώο από το 2002, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών για κατοχή ενός πλήρως αυτόματου πολυβόλου.
Σε πολιτικό επίπεδο, είχε εκφράσει δημοσίως την υποστήριξή του στον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς λίγο πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές και το δικαιολόγησε με τη βαθιά του απογοήτευση για τον Τραμπ, τον οποίο ωστόσο, ψήφισε το 2016.

Ο Ράιαν Ρουθ – επί χρόνια δωρητής των Δημοκρατικών – ήθελε να καταστρέψει το καταφύγιο του Ρώσου προέδρου με πύραυλο του Έλον Μασκ, αποκαλύπτουν διεθνή μέσα

Content snippet: CookieBar