Δημήτρης Σταρόβας: «Θα μπορούσα να παίρνω και πριν τα χάπια που παίρνω τώρα και να μην είχε συμβεί όλο αυτό»

Ο Δημήτρης Σταρόβας επέστρεψε δυναμικά στη σκηνή, συμμετέχοντας στην παράσταση «Άγαμοι Θύται» στην Κύπρο, παίζοντας μουσική με την κιθάρα του. Αυτή η εμφάνιση σηματοδότησε την πρώτη του καλλιτεχνική δράση μετά την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, με τον ίδιο να μιλάει τόσο για την ανάρρωσή του όσο και για την αγάπη και στήριξη που δέχθηκε από το κοινό.

«Δεν θα το χαρακτήριζα ακριβώς ως επιστροφή, αλλά ήταν κάτι που χρειαζόμουν. Μου είχε λείψει η σκηνή. Είμαι εδώ με τις γυναίκες της ζωής μου», ανέφερε με χιούμορ στις πρώτες του δηλώσεις.

Συγκινημένος από την υποδοχή στην Κύπρο, συνέχισε λέγοντας: «Πήγα κυρίως για να συναντήσω φίλους. Από τον χειμώνα όμως θα επιστρέψω κανονικά, με νέες παραστάσεις στην Αθήνα μαζί με τους “Άγαμους Θύτες”».

Μιλώντας για την υποστήριξη που έλαβε κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του, ο Σταρόβας τόνισε τον σημαντικό ρόλο της συντρόφου του, Άννας: «Η Άννα ήταν το μεγαλύτερο στήριγμά μου. Η κόρη μου ανησύχησε πολύ, όπως και πολλοί άλλοι. Είναι εξαιρετικά συγκινητικό να βλέπεις πόσοι άνθρωποι, όχι μόνο φίλοι, αλλά και άγνωστοι, νοιάστηκαν για την κατάστασή μου».

Αναφερόμενος στη σημασία της πρόληψης, αποκάλυψε πως σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα βίντεο όπου θα μιλήσει για την εμπειρία του και το πώς αυτή τον οδήγησε να προσέχει περισσότερο την υγεία του. «Πιστεύω πως πολλοί, όπως κι εγώ, δεν φροντίζουν τον εαυτό τους όσο πρέπει. Τα φάρμακα που παίρνω τώρα θα έπρεπε να τα είχα ξεκινήσει νωρίτερα, και ίσως να είχα αποφύγει αυτήν την περιπέτεια», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως έχασε 30 κιλά μετά το επεισόδιο.

Κλείνοντας, μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία: «Για έναν μήνα ένιωθα σαν να ζούσα σε όνειρο».