Γκιουλέκας; “Τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Αναπτυξιακού Νόμου πρέπει να φθάσουν στην αγορά, χωρίς χρονοτριβές και γραφειοκρατικά κωλύματα”

Επιχορηγήσεις άνω των 23,2 εκατομμυρίων ευρώ, σε 24 επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων της Μακεδονίας και της Θράκης, με την μορφή φορολογικών απαλλαγών, χρηματοδοτικών μισθώσεων και απευθείας χρηματοδοτήσεων, διοχέτευσε στην αγορά η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).
Οι σχετικές διοικητικές πράξεις, που υπογράφηκαν από 27 Μαΐου του 2024 έως 9 Αυγούστου του 2024, έχουν ολοκληρωθεί και οι αντίστοιχες ενισχύσεις, που υπάγονται στους Αναπτυξιακούς Νόμους Ν. 3908/2011 και Ν. 4399/2016 και έχουν καταβληθεί στους ωφελούμενους.
«Με την Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων στο ΥΜΑΘ στηρίζουμε με πράξεις την επιχειρηματικότητα στην Βόρειο Ελλάδα. Η υλοποίηση επενδύσεων σημαίνει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και περαιτέρω ανάπτυξη του βορειοελλαδικού χώρου. Αξιοποιούμε όλα τα “εργαλεία” που έχουμε στη διάθεσή μας προς όφελος της επιχειρηματικότητας, προσελκύοντας επενδυτές και ενισχύοντας τους ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας, που υπάρχουν στην Μακεδονία και την Θράκη,» σημείωσε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας τονίζοντας πως «τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Αναπτυξιακού Νόμου προορίζονται για νέες επενδύσεις και για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας και πρέπει να φθάσουν στην αγορά, χωρίς χρονοτριβές και γραφειοκρατικά κωλύματα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε, ώστε να τα αποκτήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι επιχειρήσεις του βορειοελλαδικού χώρου.»
Ερτ Ορεστιάδας