Η εννιάμηνη «απόλυτη» κρουαζιέρα Ultimate World Cruise της Royal Caribbean που έγινε γρήγορα viral, με περίπου 650 ταξιδιώτες, οι οποίοι πλήρωσαν από 59.999 έως 117.599 δολάρια, έφτασε στο τέλος της.

«Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για εννέα μήνες», δήλωσε ο 67χρονος Joe Martucci, 67 ετών, στο USA Today για το μεγάλο ταξίδι σε 60 χώρες που πέρασε από τη Νότια Αμερική, την Ανταρκτική, την Κίνα, τη Μαδαγασκάρη και πολλούς ακόμη μακρινούς προορισμούς.

«Ήταν πάντα όνειρο της οικογένειάς μου να ταξιδέψω στον κόσμο», είχε δηλώσει προηγουμένως στην εφημερίδα The Sun ο 26χρονος Νοτιοαφρικανός επιβάτης κρουαζιέρας Amike Oosthuizen.

Ακόμα και τα όνειρα όμως μπορεί να είναι κουραστικά. Η ταξιδιώτης του Χιούστον Adita Larson περιέγραψε τον χρόνο στη θάλασσα ως «εξαντλητικό».

Άλλοι ταξιδιώτες, όπως η 47χρονη Brandee Lake, είπαν ότι δεν υπήρχαν πολλές νηνεμίες στο νερό. Περιέγραψε τα τρία τέταρτα του έτους ως ταχέως κινούμενα.

«Είναι μια θολούρα», δήλωσε η Lake στην USA Today. «Δεν ξέρουμε πού ήμασταν χθες- δεν ξέρουμε πού θα πάμε αύριο».

Όσον αφορά το πακετάρισμα, είπε μάλιστα ότι οι τρεις μεγάλες βαλίτσες της συν τις χειραποσκευές ήταν πάρα πολλές.

«Τα περιόρισα και πάλι είναι πάρα πολλά», δήλωσε η Lake. «Είναι κάπως σαν τη δική σου ντουλάπα: πραγματικά φοράς μόνο το 10% με 20% από αυτήν».

Ο Martiucci πρόσθεσε ότι γρήγορα αισθάνθηκε επίσης σαν στο σπίτι του και ότι μπορούσε να κάνει ακόμη και σημαντικές εργασίες όπως η αγορά ενός αυτοκινήτου εξ αποστάσεως για να το χρησιμοποιήσει στη συνέχεια. «Ήμασταν σε θέση να λειτουργήσουμε», είπε.

Η κρουαζιέρα, η οποία αναχώρησε από το Μαϊάμι τον περασμένο Δεκέμβριο, έγινε μεγάλη επιτυχία στο TikTok, καθώς ζευγάρια όπως ο Joe και η Audrey Martiucci κατέγραψαν την καθημερινή τους ζωή στο πλοίο. Το ζευγάρι προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση με τον λογαριασμό τους Spendingourkidsmoney.

«Είχαμε ανθρώπους που μας έστελναν μηνύματα για να μας πουν: “Σας ευχαριστώ πολύ που με πήρατε μαζί σας σε αυτό το ταξίδι”», δήλωσε η Audrey στο CNN, υπενθυμίζοντας ότι οι θαυμαστές τους, τους υποδέχτηκαν κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο Halifax του Καναδά.

Ακόμη και εκείνοι που παρακολουθούσαν τα γεγονότα από τη στεριά συγκέντρωσαν τους δικούς τους οπαδούς στο TikTok, όπως η Beth Anne Fletcher από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αν σας ενδιαφέρουν τα ταξίδια και σας ενδιαφέρει επίσης η ψυχολογία και οι άνθρωποι, τι περισσότερο θα μπορούσατε να θέλετε;», δήλωσε στο CNN, αναφέροντας ότι οι άνθρωποι από την κρουαζιέρα έκαναν τα πάντα για να τη συναντήσουν ενώ βρισκόταν στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας.

«Ήταν μια τόσο σουρεαλιστική μέρα, επειδή μιλούσαμε για αυτούς τους ανθρώπους για τόσο πολύ καιρό, και στη συνέχεια, για να περάσουμε πραγματικά χρόνο μαζί τους, ήταν σαν να βρισκόμαστε με παλιούς φίλους», δήλωσε η Fletcher.

Η Λέικ συμφώνησε ότι το να κάνεις φίλους ήταν επίσης μια φυσική διαδικασία. «Θέλω να πω, προφανώς, είναι ακριβώς όπως κάθε άλλη κοινότητα», είπε.

«Έχεις τους ανθρώπους με τους οποίους είσαι πραγματικά κοντά, κάποιοι από αυτούς είναι γνωστοί, ίσως κάποιοι που δεν είναι δικοί σου άνθρωποι, αλλά δεν είναι κάτι κακό. Απλώς, έχεις την ομάδα σου με την οποία φυσικά ταιριάζεις».

Ακόμη και αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά και οι άνθρωποι ήθελαν να μείνουν μόνοι τους, «υπάρχουν πολλοί χώροι στο πλοίο που μπορείς να κρυφτείς», δήλωσε η Audrey Martucci στο CNN.

Η δοκιμαστική κρουαζιέρα – η οποία υπέστη κάποιες δυσκολίες και περιπέτειες από τον τυφώνα Beryl, έναν θάνατο επιβάτη, φήμες για ζευγάρια που έκαναν swinging και αλλαγή δρομολογίου λόγω στρατιωτικών μαχών στην Ερυθρά Θάλασσα – ήταν αρκετά επιτυχημένη ώστε η Royal Caribbean να ανακοινώσει ένα νέο ταξίδι, σύμφωνα με το RoyalCarribeanBlog.org.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ετοιμάζονται για μια κρουαζιέρα επανένωσης το επόμενο καλοκαίρι στην Αλάσκα με το ίδιο πλοίο από το παγκόσμιο ταξίδι, το Serenade of the Seas.