Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ μετά τη σύλληψη άνδρα από την Τουρκία στη Χίο.

Στη σύλληψη ενός 30χρονου από την Τουρκία προχώρησαν οι Αρχές στη Χίο. Τι ερευνάται.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, 30χρονος από την Τουρκία συνελήφθη την Τετάρτη (11/9) στη Χίο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο συλληφθείς στην πόλη της Χίου και σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διαμένει στην ίδια περιοχή, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατείχε το πιστόλι και τα φυσίγγια παράνομα, ενώ κατασχέθηκε και κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η σύλληψη του 30χρονου δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανήκει στο τουρκικό οργανωμένο έγκλημα και ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ εδώ και καιρό.

Τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ερευνούν την δράση του και μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΡΤNews, στο πλαίσιο αυτό είχαν στείλει και απόρρητη έκθεση για το τουρκικό οργανωμένο έγκλημα στην ΕΛ.ΑΣ.

Ερευνάται ακόμα και η σχέση που ίσως είχε μέλη εγκληματικών οργανώσεων που ενεπλάκησαν στο «μακελειό» στην Αρτέμιδα πριν από περίπου έναν χρόνο, όπου είχαν δολοφονηθεί 6 Τούρκοι.