Στα δυτικά και βόρεια θα κάνει την εμφάνισή της κυρίως η κακοκαιρία Boris με κυριότερα φαινόμενα τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες. Για ισχυρότερη κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγo ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ πιο έντονα φαινόμενα θα υπάρξουν στην Ήπειρο, Ιόνιο, δυτική Μακεδονία ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενίσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη κουβέντα έχει ξεσπάσει μεταξύ των μετεωρολόγων για το πόσο μεγάλη θα είναι η κακοκαιρία Boris. Ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως η κακοκαιρία δεν θα επηρεάσει το 90% της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος όμως τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα για νέα ισχυρότερη κακοκαιρία από τα μέσα της εβδομάδας.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

-Παρασκευή 13-9-2024 (από προμεσημβρινές ώρες ): Ισχυρές καταιγίδες που δυνητικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε Κέρκυρα, Παξοί-Αντιπαξοι, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα , Ιωάννινα, Κιλκίς ,Σέρρες.