Διεθνής παίκτης της Γαλλίας παρασύρθηκε από τα ρεύματα στο Κέιπ Τάουν και χάθηκε στη θάλασσα

Η εξαφάνιση του 17χρονου διεθνούς παίκτη της Γαλλίας κάτω των 18 ετών, Μεντί Ναρίσι, οφείλεται εν μέρει σε πλημμελή οργάνωση μιας προπονητικής δραστηριότητας αποθεραπείας, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι (FFR).

Ο νεαρός αθλητής παρασύρθηκε από τα κύματα κατά τη διάρκεια μιας άσκησης στη θάλασσα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την ευθύνη της διοίκησης της ομάδας, στα ανοιχτά του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, τον περασμένο Αύγουστο.

Η FFR αποκάλυψε πως αγνοήθηκαν οι προειδοποιητικές πινακίδες στην παραλία, ενώ η εποπτεία της συνεδρίας χαρακτηρίστηκε ως ανεπαρκής.

«Η απόφαση να πραγματοποιηθεί προπόνηση αποθεραπείας στη θάλασσα, στην περιοχή της παραλίας Dias, λήφθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη η επικινδυνότητα των τοπικών συνθηκών, όπως τα ισχυρά ρεύματα, τα ψηλά κύματα και οι βραχώδεις περιοχές», ανέφερε σε δήλωσή της η Ομοσπονδία.

Παράλληλα, η FFR εξετάζει το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα εναντίον των υπευθύνων της ομάδας U18 της Γαλλίας, οι οποίοι ήταν παρόντες τη στιγμή του συμβάντος.

Η έρευνα της Ομοσπονδίας περιλάμβανε συνεντεύξεις τόσο με το προσωπικό που βρισκόταν εκεί, όσο και με ορισμένους από τους παίκτες που συμμετείχαν στην επίμαχη συνεδρία.

Ο Μεντί Ναρίσι, ο οποίος πρόσφατα είχε υπογράψει συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια ομάδα Top 14 Τουλούζ, ήταν γιος του πρώην αρχηγού της Εθνικής Μαρόκου, Τζαλίλ Ναρίσι. Ο νεαρός συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά πέντε ομάδων, στο οποίο έπαιζαν επίσης ομάδες της Νότιας Αφρικής, Αγγλίας, Ιρλανδίας και Γεωργίας.

Ο πατέρας του, Τζαλίλ Ναρίσι, εξέφρασε δριμεία κριτική προς το προσωπικό που ανέλαβε την οργάνωση της δραστηριότητας, δηλώνοντας: «Αυτό δεν ήταν απλώς ατύχημα, ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους».

«Αν συνέβαινε ένα δυστύχημα με λεωφορείο, αεροπορικό ατύχημα ή αν ο Μεντί τραυματιζόταν σοβαρά και παραπληγίστηκε, θα νιώθαμε όλοι θλίψη και απογοήτευση. Όμως αυτό, αυτή η τραγωδία, ήταν απολύτως αποτρέψιμη».

«Έπαιξαν με τις ζωές των παιδιών μας», πρόσθεσε, εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

Η FFR τόνισε πως έχει κοινοποιήσει όλα τα στοιχεία της έρευνας στους γονείς του Μεντί Ναρίσι, ενώ παράλληλα απέστειλε την τελική της έκθεση στο Υπουργείο Αθλητισμού της Γαλλίας.