Η Morbidelli θυμάται το παρελθόν της και φέρνει στο προσκήνιο ένα νέο κλασικό scooter.

Η ορμή με την οποία η Morbidelli έχει μπει στις αγορές της Ευρώπης είναι τεράστια. Συνεχώς η ιταλική εταιρεία παρουσιάζει νέα projects και προϊόντα σε πολλές κατηγορίες μοτοσικλετών κάνοντας αισθητή την παρουσία της.

Το πιο πρόσφατο μοντέλο που παρουσίασε η Morbidelli είναι το SC 125 RE. Πρόκειται για ένα vintage style scooter με αισθητική από τη δεκαετία του 1960. Κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν φυσιολογικό να το δούμε από την Morbidelli καθώς θέλει να ενισχύσει την ιταλική της ταυτότητα με μοντέλα που παραπέμπουν στην ιστορία των Ιταλών στους δύο τροχούς.

Το Morbidelli SC 125 RE είναι ένα όμορφο scooter που θυμίζει τις παλιές Vespa και Lambretta. Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι υγρόψυκτος 125 κ.εκ. με απόδοση 11,2 ίππους και 11,2 Nm ροπής όπως στο SC 125 LX που είναι διαθέσιμο ήδη στην ελληνική αγορά. Το βάρος είναι χαμηλό στα 139 κιλά και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 95 χλμ./ώρα, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω αυτόματου CVT κιβωτίου.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο ενισχυμένο και συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και ένα μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα διαθέτουν σύστημα ABS και οι τροχοί είναι 12 ιντσών. Όσο για τον εξοπλισμό, αυτός είναι πλούσιος ενισχύοντας την premium προσέγγιση της Morbidelli. Διαθέτει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless), χώρο αποθήκευσης, LED φώτα και ψηφιακή οθόνη.

Το νέο Morbidelli SC 125 RE έχει ξεκινήσει τη διαθεσιμότητά του στην Ιταλία και είναι πιθανό να το δούμε και στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.