Λίγες ώρες πριν από το πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ μεταξύ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών προηγείται μόλις μία μονάδα.

Η δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το PBS News/NPR/Marist, αναφέρει επίσης ότι μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων ο Τραμπ έλαβε 49%, ενώ η Χάρις έλαβε 46%, και ότι ο Τραμπ έχει πλέον προβάδισμα μεταξύ των Λατίνων ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα, με το 51% να επιλέγει τον πρώην πρόεδρο.

Το ένα τρίτο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσε ότι το αποψινό ντιμπέιτ θα τους βοηθήσει «πολύ ή αρκετά» στην επιλογή τους.

Η Χάρις προηγούνταν του Τραμπ κατά τρεις μονάδες τον Αύγουστο, αν και εξακολουθεί να προηγείται κατά τρεις μονάδες, 51% έναντι 48%, μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι σκοπεύουν σίγουρα να ψηφίσουν.

Ο Τραμπ προηγείτο της Χάρις με 48%-47% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων σε δημοσκόπηση των Times/Siena που διεξήχθη από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Ισόπαλοι Χάρις-Τραμπ, σύμφωνα με τους μέσους όρους των δημοσκοπήσεων

Μετά από δύο εβδομάδες με προβάδισμα περίπου τριών μονάδων της Χάρις, οι μέσοι όροι των δημοσκοπήσεων, όπως τους παρουσιάζει ο Guardian, δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χάρις ισοψηφούν για πρώτη φορά από τότε που η εφημερίδα άρχισε να παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις τον Αύγουστο.

Το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ Χάρις και Τραμπ θα διεξαχθεί την Τρίτη το βράδυ (περίπου στις 4 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας). Το τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο καθοριστικά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.