Το πρωτότυπο τρίτροχο scooter της WMC είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχουμε δει μέχρι τώρα στα ηλεκτρικά scooter.

H White Motorcycle Concepts (WMC) μπορεί να έγινε παγκοσμίως γνωστή με την αεροδυναμική της μοτοσικλέτα που είχε ένα τεράστιο τούνελ στο κέντρο από μπροστά έως πίσω, ωστόσο το τρίτροχο υβριδικό scooter της WMC 300 FR ήταν εκείνο που κυκλοφόρησε περισσότερο στους δρόμους της Ευρώπης κυρίως ως μέσο μετακίνησης για δημόσιες υπηρεσίες.

Η WMC αποφάσισε να πάει ένα βήμα παρακάτω το τρίτροχο concept της μετατρέποντάς το σε αμιγώς ηλεκτρικό. Για να το πετύχει αυτό ζήτησε τη βοήθεια της γερμανική Mahle Powertrains η οποία συνεργάζεται πολλά χρόνια τώρα με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το ηλεκτρικό πλέον WMC 300 E+ είναι επίσης βασισμένο στο Yamaha Tricity 300. Η ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 54 ίππους και χρησιμοποιεί τεχνολογία 324 V. Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές καθώς το scooter επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία λιθίου από την άλλη είναι πρωτοποριακή και είναι η τελευταία εξέλιξη της Mahle Powertrains. Είναι ικανή για αυτονομία 160 χιλιομέτρων σε μεικτή οδήγηση, ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι φορτίζει σε μόλις 15 λεπτά χάρη στη συμβατότητά της με ταχυφορτιστή CCS.

Η WMC φυσικά έχει χρησιμοποιήσει στο 300 E+ την αεροδυναμική τεχνική της V-Duct με ένα μεγάλο τούνελ αέρα να διαπερνάει το scooter. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν το scooter βγει στην παραγωγή ή θα χρησιμοποιηθεί μόνο από δημόσιες υπηρεσίες, αλλά σίγουρα είναι η πιο εντυπωσιακή ηλεκτρική πρόταση αστικής και περιαστικής μετακίνησης.