Στον Antenna Star 103.5 FM και την εκπομπή του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 9 Σεπτεμβρίου 2024 ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου με αφορμή το σχέδιο για την υδροδότηση του λεκανοπεδίου της Αττικής μέσω του Αχελώου και συγκεκριμένα με την σύνδεση της λίμνης των Κρεμαστών με τις τεχνητές λίμνες Ευήνου και Μόρνου.

Στο θέμα αναφέρθηκε την Κυριακή ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνέντευξης του στη ΔΕΘ, λέγοντας μάλιστα πως σκοπός της κυβέρνησης είναι ο το έργο να ξεκινήσει σύντομα και να λύσει έτσι το πρόβλημα της επάρκειας ύδρευσης της πρωτεύουσας για τις επόμενες δεκαετίες.

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε πως το θέμα δεν είναι άγνωστο σε εκείνον αλλά το γνωρίζει πολύ καιρό πριν τον σχεδιασμό της Ε.Υ.Δ.Α.Π.

Σε μια συνάντηση που έγινε με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ (σ.σ. στο οποίο είναι β’ αντιπρόεδρος ο κ. Παπαναστασίου)  είπε πως το ανέφερε στον υπουργό Περιβάλλοντος κο. Σκυλακάκη και πως επιβεβαιώνεται αυτό που λέγονταν πως «ο Αχελώος είναι το τελευταίο υδάτινο διαθέσιμο της χώρας και πραγματικά δεν επιτρέπεται να το κατασπαταλήσουν για να αρδεύεται με κανόνια ο Θεσσαλικός Κάμπος. Ήρθε πλέον η ανάγκη μέσω του Αχελώου από τη Λίμνη Κρεμαστών, να επιλυθεί ένα μελλοντικό πρόβλημα».

Συνέχισε ο δήμαρχος τονίζοντας πως «είναι διαφορετικό όταν συζητάμε για την υδροδότηση του μισού πληθυσμού της χώρας» και τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι αρνητικός, εφόσον διασφαλιστούν ανταποδοτικά για την περιοχή. Εκφράζοντας την προσωπική του γνώμη στην ίδια εκπομπή, είπε πως «δεν μπορούμε να μην υδροδοτήσουμε τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας», αλλά αυτό πρέπει να συνδυαστεί με κάποια ανταλλάγματα. Την ίδια στιγμή όμως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για την εκτροπή του Αχελώου συμπλήρωσε, για την οποία ενημέρωσε πως ετοιμάζεται νέα προσφυγή. Σημείωσε ακόμη πως σε αυτήν την προσπάθεια σύμμαχοι θα πρέπει να είναι όλοι οι όμοροι της λίμνης δήμοι (Αμφιλοχίας, Καρπενησίου, Αγράφων), οι φορείς και φυσικά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Ακούστε, αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου: