Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Μαρκ Μάρκεθ την Κυριακή στο Μιζάνο επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο επιστροφής ήταν επιτυχημένο.

Την Άνοιξη του 2020, στη διάρκεια του Grand Prix της Ισπανίας στη Χερέθ, ο χρόνος σταμάτησε για τον Μαρκ Μάρκεθ. Η τρομερή πτώση στον αγώνα οδήγησε σε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και σε μια οδύσσεια για τον Ισπανό που φάνηκε να βάζει τέλος στην καριέρα του.

Ο Μάρκεθ δεν το έβαλε κάτω και έπειτα από δύο επεμβάσεις συνήλθε και επέστρεψε στους αγώνες σχετικά γρήγορα, ωστόσο δεν ήταν ποτέ πια ο ίδιος Μάρκεθ των 8 τίτλων του παρελθόντος. Το σπασμένο του χέρι ακόμα του δημιουργούσε προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να οδηγήσει όπως πριν.

Ακόμα μια επέμβαση τον ανάγκασε να χάσει κι άλλη χρονιά και φτάσαμε πλέον στο 2022 όταν μια πολύ άσχημη πτώση τον λύγισε. Ο Μάρκεθ πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο χειρουργείο και να σκεφτεί αν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται ή όχι.

Τότε είναι που ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ολικής επιστροφής. Η 4η επέμβαση στις ΗΠΑ πήγε πολύ καλά και σωματικά ο Μάρκεθ άρχισε να επιστρέφει στα φυσιολογικά του. Φίλοι και συγγενείς τον έπεισαν να κάνει μια τελευταία προσπάθεια και ο Μάρκεθ πήρε τη μεγάλη απόφαση να παλέψει για να επιστρέφει στην κορυφή.

Με σκληρή δουλειά, το σώμα του επανήλθε στα φυσιολογικά και όντας έτοιμος σωματικά πήρε ακόμα μια μεγάλη απόφαση να αφήσει τη δύστροπη Honda για την κορυφαία Ducati. Το 2024 λοιπόν ξεκίνησε πολύ ενθαρρυντικά με τον Ισπανό να δείχνει σημάδια ταχύτητας του παρελθόντος. Φτάνοντας στο Άραγκον και το Μιζάνο ο Μάρκεθ στάθηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έπειτα από 1.043 ημέρες.

Ο δρόμος ήταν πολύ δύσκολος και γεμάτος απογοητεύσεις, αλλά τελικά, το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Ισπανός και τον έφερε ξανά στο θρόνο του. Ο Μαρκ Μάρκεθ είναι ο GOAT της εποχής του με ένα comeback που θα μείνει για πάντα στην ιστορία.