Ο Άντριαν Χουέρτας έσωσε με επικό τρόπο μια σίγουρη πτώση στο αγώνα WSBK της Γαλλίας.

Οι κορυφαίοι αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike βρέθηκαν το αγωνιστικό τριήμερο που μας πέρασε στην πίστα Magny-Cours της Γαλλίας για τον 8ο γύρο του πρωταθλήματος. Υπήρξαν δύο στιγμές στη διάρκεια του τριημέρου που στιγμάτισαν τη δράση στην πίστα και σίγουρα έκαναν τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να κρατήσουν την ανάσα τους.

Η πρώτη ήταν στις δοκιμές της Παρασκευής όταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Τόπρακ Ραζγκατλίογλου έχασε τον έλεγχο της BMW M1000RR του, έπεσε και χτύπησε με δύναμη σε ένα λαστιχένιο προστατευτικό κοντά στην μπαριέρα. Ο Τούρκους αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά δεν πήρε μέρος στους αγώνες της Γαλλίας.

Εκτός από την άσχημη πτώση του Ραζγκατλίογλου, ακόμα ένας αναβάτης που είδε τον… χάρο με τα μάτια του ήταν ο Άντριαν Χουέρτας. Ο Ισπανός στο πρωινό ζέσταμα της Κυριακής και ενώ είχε ξεκινήσει να βρέχει δυνατά, έχασε το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας. Κατάφερε με ακροβατικές κινήσεις να μείνει όρθιος και να σώσει μια βέβαιη πτώση, δημιουργώντας άθελά του ένα από τα πιο εντυπωσιακά βίντεο της δεκαετίας.

Θυμίζουμε ότι ο Χουέρτας είναι πρώτος στη βαθμολογία της κατηγορίας Supersport και παρά το εκπληκτικό του ροντέο τερμάτισε στο βάθρο του αγώνα αργότερα την ίδια ημέρα.