ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές – Μέχρι τις 21:00 η υποβολή των υποψηφιοτήτων

Το ΠΑΣΟΚ προχωρά προς τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, καθώς οι υποψήφιοι για την προεδρία καταθέτουν επίσημα τις υποψηφιότητές τους. Η διαδικασία απαιτεί τη συλλογή τουλάχιστον 5.000 υπογραφών στήριξης από μέλη του κόμματος ή την υποστήριξη του 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ), όριο που σύμφωνα με δηλώσεις των υποψηφίων έχει ήδη επιτευχθεί και ξεπεραστεί.

Η Επιτροπή Δεοντολογία, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) έχει ορίσει το διάστημα από τις 17:00 έως τις 21:00, σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, για την υποβολή των υποψηφιοτήτων στη Χαριλάου Τρικούπη. Ενώ πολλοί υποψήφιοι βρίσκονται σε προεκλογικές περιοδείες, αναμένεται οι εκπρόσωποί τους να παραδώσουν τις σχετικές αιτήσεις, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης θα παραστεί αυτοπροσώπως.

Οι υποψηφιότητες αναμένεται να επικυρωθούν την Τρίτη, ενώ θα εξεταστεί και η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα. Παράλληλα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, έχει λάβει πρωτοβουλία για τη διευθέτηση του ζητήματος του ασυμβίβαστου, βάσει του άρθρου 36 του καταστατικού, και ζητά τη δέσμευση όλων σε αυτό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έχει διαβεβαιώσει πως θα δοθεί λύση με θεσμικό τρόπο, πιθανότατα με ερμηνεία του άρθρου αυτού, με στόχο να παρουσιαστούν οι υποψηφιότητες στην ΚΕ στις 15 Σεπτεμβρίου.