Πατέλης στον Realfm 97,8: Ήρθε η ώρα να πατήσουμε γκάζι – Είναι ένα πλέγμα παρεμβάσεων

«Έχουμε 700.000 κλειστά ακίνητα σύμφωνα με την ΑΑΔΕ και 100.000 βραχυχρόνιες μισθώσεις. Είναι σαφές ότι ένας τρόπος για να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε την αύξηση στα ενοίκια και στο κόστος της στέγης είναι να πέσουν κι άλλα ακίνητα στην αγορά. Εδώ δίνονται κίνητρα» δήλωσε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Θα ακολουθήσουν διευκρινίσεις από τα αρμόδια υπουργεία για τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Είναι πολλά θέματα» πρόσθεσε. «Είναι ένα πλέγμα παρεμβάσεων, θα δούμε τι αντίκτυπο θα έχουν και ανάλογα θα το προσαρμόσουμε» ανέφερε.

«Το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού θα έχει 20-25 παρεμβάσεις, είναι πολύπλοκο. Θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις» ανέφερε.

«Ανακοινώθηκε η παρέμβαση για μείωση κατά 1 μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών που θα είναι μισή για τον εργαζόμενο και η μισή για τον εργοδότη. Συνολικά έχουν μειωθεί από το 2019 5,5 μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές. Υπάρχει παρέμβαση για τους ενστόλους και αντίστοιχα για τους γιατρούς με αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών» σημείωσε ο κ. Πατέλης.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πατήσουμε γκάζι» είπε σχετικά με τις παρεμβάσεις.

Ακούστε το ηχητικό: