Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Η σκληρή μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχής

«Η ακρίβεια δεν είναι κανένα φυσικό φαινόμενο. Σημασία για τους πολίτες έχει πόσα χρήματα έχουν διαθέσιμα για τις ανάγκες του νοικοκυριού και ποιες είναι οι τιμές των προϊόντων των υπηρεσιών, των ενοικίων. Η μάχη είναι συνεχής, συλλογική, αφορά το σύνολο των υπουργείων και είναι προσπάθεια που δίνουμε με αποτελεσματικό τρόπο και πιστεύω ότι με όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ προδιαγράφεται μια καλύτερη πορεία το επόμενο διάστημα που θα ανακουφίζει νοικοκυριά, εργαζόμενους, πολίτες και την υγιή επιχειρηματικότητα από τα υπαρκτά προβλήματα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με την Κάτια Μακρή και τον Αντώνη Δελλατόλα και σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Χατζηδάκη για “γρίπη”.

«Δεν νομίζω ότι ο κ. Χατζηδάκης παίζει με τις λέξεις. Δίνουμε μια πολύ σκληρή  μάχη σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι το αναπτυξιακό και δίνουμε μάχη αυτή η ανάπτυξη να περάσει στους μισθούς και στις συντάξεις και στα κέρδη στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες» διευκρίνισε σχολιάζοντας πως στην αρμοδιότητα και την ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ο πληθωρισμός τροφίμων και βασικών ειδών διαβίωσης. «Τομέας στον οποίο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι μειωμένες κατά 1% έως 2% από τους αντίστοιχους περσινούς μήνες».

Στη συνέχεια δήλωσε πως «26 μεγάλες εταιρείες και αρκετές πολυεθνικές βρίσκονται υπό έλεγχο για το πλαφόν κέρδους. Έχω ζητήσει από την Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού να προτεραιοποιήσει τον έλεγχο στις πολυεθνικές για να δούμε αν τηρούνται οι αρχές του υγιούς ανταγωνισμού». «Από τον Ιούλιο του ’21 έως τον Ιούλιο του ’24 ο πληθωρισμός τροφίμων έχει αυξηθεί 28% και την ίδια περίοδο ο κατώτατος μισθός έχει ανέβει 27%» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.