Η πρώτη οργισμένη αντίδραση από την πλευρά των ενστόλων ήρθε από το στόμα του προέδρου της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκου, ο οποίος με ανάρτηση του στο διαδίκτυο επιτίθεται ξεκάθαρα κατά της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ για «αύξηση στη νυχτερινή αποζημίωση 20%».

Ο κ. Γερακαράκος λέει συγκεκριμένα: «Χθες βράδυ ακούσαμε από τον κ. Πρωθυπουργό αύξηση 20% στη νυχτερινή αποζημίωση! Ας μιλήσουμε λοιπόν ξεκάθαρα και χωρίς όμορφα και στρογγυλά λόγια. Σας φτύνουμε, δεν ψιχαλίζει και θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν. Όχι γιατί μας δώσατε 40 λεπτά αύξηση, αλλά γιατί μας φερθήκατε σαν σε ζητιάνους”.

Σας φτύνουμε δεν ψιχαλίζει και θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Όχι γιατί μας δώσατε 40 λεπτά αύξηση, αλλά γιατί μας φερθήκατε σαν ζητιάνους…..
— Γερακαράκος Γρηγόρης (@GrGerakarakos) September 8, 2024

Ο πρόεδρος της Παννελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων σε άλλη του ανάρτηση συνεχίζει:

Γιατί δεν σεβαστήκατε τους νεκρούς μας…… Γιατί στην τελική δεν αξίζετε ούτε 40 cents….. “Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”
— Γερακαράκος Γρηγόρης (@GrGerakarakos) September 8, 2024

Αφορμή για τα σχόλια έγινε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αυξήσεις στα νυχτερινά επίδόματα των ενστόλων.

Θα έπρεπε να ντρέπεται και ο ίδιος και αυτοί που το εισηγήθηκαν, αλλά για να υπάρξει ντροπή πρέπει να υπάρχει φιλότιμο και συναίσθηση του τι λες και τι κάνεις. Νομίζετε ότι μπορείτε να εξευτελίζετε τους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Ακούστε το λοιπόν μια και καλή….
— Γερακαράκος Γρηγόρης (@GrGerakarakos) September 8, 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες οι ομοσπονδίες των ενστόλων αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.