Ιδιαίτερη αυταπάρνηση και αυτοθυσία επέδειξε ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας στην παραλία του Αγίου Μάμαντος σώζοντας δύο λουόμενους από βέβαιο πνιγμό όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα με αποτέλεσμα να πέσουν στην θάλασσα.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφάλειας Ομονοίας, βρισκόταν με την οικογένειά του στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη παραλία του Αγίου Μάμαντος, όταν παρατήρησε πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται στη θάλασσα και να κοιτάζει προς τα ανοιχτά. Αμέσως και χωρίς να χάσει λεπτό ο αστυνομικός έτρεξε προς την ακτή, προσπαθώντας μάταια να επικοινωνήσει με τα συνωστισμένα άτομα, καθώς επρόκειτο για Βαλκάνιους τουρίστες που μιλούσαν ελάχιστα ή καθόλου αγγλικά. Στην συνέχεια ο ίδιος σε αρκετά μεγάλο βάθος αντίκρισε μια φουσκωτή πορτοκαλί βάρκα να παρασύρεται από θαλάσσια ρεύματα. Αμέσως ειδοποίησε τη σύζυγό του να καλέσει το Λιμενικό και βούτηξε στο νερό.

Αψηφώντας τα κύματα κολύμπησε αρκετά μέτρα, προσέγγισε τη βάρκα, και έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια ναυαγοσωστικής κατάφερε να διασώσει το 12χρονο κορίτσι και τον πατέρα του, οι οποίοι βρίσκονταν τρομαγμένοι μέσα στη θάλασσα προσπαθώντας να κολυμπήσουν για να διατηρηθούν στην επιφάνεια του νερού. Η διάσωση των δύο ατόμων Σερβικής καταγωγής δεν ήταν εύκολη αφού βρίσκονταν σε σύγχυση, δεν μιλούσαν αγγλικά και η επικοινωνία εξακολουθούσε να είναι δύσκολη.

Ωστόσο, ο 40χρονος κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους, ανέσυρε τους λουόμενους και τους μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά, παρέχοντας τους τις πρώτες βοήθειες καθώς έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί σε αυτές. Η οικογένεια των διασωθέντων ευχαρίστησε θερμά τον αστυνομικό που με αυταπάρνηση ρίχτηκε στο καθήκον. Για τα περαιτέρω επιλήφθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Πηγή:halkidikifocus.gr

Χορηγός Επικοινωνίας