Ένα ηλεκτρονικό σύστημα στην κορυφαία Africa κάνει την οδήγηση εκτός δρόμου ακόμα πιο συναρπαστική.

Για το 2025 η Honda δεν προχώρησε σε τεχνικές αναβαθμίσεις στο Africa Twin Adventure Sports παρά μόνο σε χρωματικές αναβαθμίσεις. Για την επόμενη χρονιά λοιπόν έχει προστεθεί ο χρωματισμός Matt Iridium Gray Metalic με νέα γραφικά στα πλευρικά πλαστικά, τα πίσω πλαστικά και το ρεζερβουάρ.

Η έκδοση Adventure Sports ξεχωρίζει για τον 19άρι τροχό εμπρός που έχει επιλέξει η Honda και φυσικά τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Showa EERA που αναβαθμίζουν την ποιότητα κύλισης, αλλά και χρηστικότητας της μοτοσικλέτας.

Στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο DCT υπάρχει ωστόσο μια τεχνολογία που έχει να κάνει με τη χρήση της μοτοσικλέτας εκτός δρόμου. Πρόκειται για το G Switch, ένα διακόπτη στο τιμόνι που ενεργοποιεί και διαμορφώνει τις ανάλογες λειτουργίες οδήγησης σε χωμάτινες διαδρομές αυτόματα.

Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται την αίσθηση για τη διαθέσιμη πρόσφυση και τον έλεγχο της μοτοσικλέτας μειώνοντας την ολίσθηση του συμπλέκτη κατά τις αλλαγές ταχυτήτων με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπλέον, το αναβαθμισμένο σύστημα DCT στο Adventure Sports διαθέτει μια λειτουργία ανίχνευσης κατηφορικής κλίσης μέσω της οποίας προσαρμόζονται οι αλλαγές ταχυτήτων ανάλογα με τον βαθμό κλίσης του οδοστρώματος.

Η νέα Honda Africa Twin Adventure Sports είναι διαθέσιμη σε έκδοση με DCT και μηχανικό κιβώτιο με τιμή εκκίνησης τα 20.4000 ευρώ.