Λιβαδειά: «Βοήθεια, σταματήστε» – Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που εγκλωβίστηκε στις πόρτες τρένου

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε στον ΣΣ Λιβαδειάς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια. Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Γι΄αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός». Και καταλήγει «βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού

Άγιο είχε μια επιβάτιδα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς, το Σάββατο (07/09), όταν «πιάστηκε» στις πόρτες του τρένου και παρασύρθηκε, στην προσπάθειά της να αποβιβαστεί από αυτό.

Η ίδια- μητέρα τριών παιδιών- μίλησε στον ALPΗA για την περιπέτεια που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, αφού ο μηχανοδηγός έκλεισε τις πόρτες και πήγε να βάλει μπροστά το τρένο, πριν αυτή προλάβει να κατέβει.

Όπως επισημαίνει η ίδια, ο μόνος λόγος που σώθηκε ήταν γιατί άλλοι επιβάτες του τρένου άρχισαν να φωνάζουν «βοήθεια, σταματήστε» στον μηχανοδηγό, αλλιώς «θα έπαιρνε και εμένα μαζί του» λέει και ανατριχιάζει.

«Μόλις πήγα να κατέβω από το τρένο, κατέβασα την μικρή και πήγα να φύγω κι εγώ, αλλά έφυγε το τρένο. Φωνάζαμε “βοήθεια, βοήθεια, ανοίξτε την πόρτα” και δεν μας άκουγαν. Κάποιοι κύριοι φώναξαν και σταμάτησε (σ.σ. το τρένο). Αλλιώς, θα έπαιρνε και εμένα μαζί του», συμπλήρωσε.

Η αμαξοστοιχία συνέχισε το ταξίδι της προς Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά ο μηχανοδηγός αναγκάστηκε να σταματήσει στον επόμενο σταθμό μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα. Μηχανοδηγός και επόπτης συνελήφθησαν προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.Η Hellenic Train για το σοβαρό ατύχημα στη Λιβαδειά

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε στον ΣΣ Λιβαδειάς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια», είπε με ανακοίνωσή της η Hellenic Train.

Το τρένο ακινητοποιήθηκε στον επόμενο σταθμό με την αστυνομία να περνά χειροπέδες στον μηχανοδηγό και στον προϊστάμενο της αμαξοστοιχίας. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε να υποβληθούν σε έλεγχο μέθης, και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αύριο ξεκινά έλεγχος από την επιτροπή διερεύνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train: