Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως στοχοποίησε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε σχολείο

Το κτίριο χρησιμοποιούταν ως σχολείο, το οποίο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους από τον πόλεμο που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος σήμερα συμπληρώνει έντεκα μήνες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία πληροφορία για τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών, «μαχητές της Χαμάς χρησιμοποιούσαν το διοικητικό κέντρο για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων» κατά στρατιωτικών στόχων και «του κράτους του Ισραήλ».

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε «πλήγμα ακριβείας κατά τρομοκρατών που δρούσαν» εντός του σχολείου, λαμβάνοντας «προληπτικά μέτρα για την προστασία των αμάχων», όπως η «χρήση κατευθυνόμενων πυρομαχικών, η εναέρια παρακολούθηση και η συγκέντρωση επιπλέον πληροφοριών».

Στις 20 Αυγούστου, ο ισραηλινός στρατός είχε αναφέρει ότι χτύπησε άλλο «διοικητικό κέντρο» της Χαμάς στη Γάζα, αλλά σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ο στόχος ήταν επίσης σχολείο που φιλοξενούσε εκατοντάδες εκτοπισμένους. Εκείνη την ημέρα, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πλήττει σχολικές εγκαταστάσεις επειδή χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς, κατηγορώντας την παλαιστινιακή οργάνωση ότι εκμεταλλεύεται αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Η Χαμάς απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες.