Πανεύκολη συνταγή για τηγανητό σολομό με λεμόνι και σκόρδο – Μία γευστική επιλογή για καθημερινό γεύμα

Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και λεμονοπίπερο.

Αυτή η συνταγή για τηγανητό σολομό με λεμόνι και σκόρδο προσφέρει μια απλή αλλά γευστική επιλογή για ένα καθημερινό ή εορταστικό γεύμα. Η κρούστα του σολομού γίνεται τραγανή και αφαιρείται εύκολα αν τον προτιμάτε χωρίς πέτσα.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γυαλίσει. Προσθέστε τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω.

4 φιλέτα σολομού με πέτσα (περίπου 150 γραμμάρια το καθένα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού λεμονοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανός, κρεμμυδάκι ή και δυόσμος
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Πιέστε ελαφρά τα φιλέτα με μια σπάτουλα για να κολλήσουν στο τηγάνι για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Αφήστε τη σπάτουλα και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η πέτσα να ξεκολλήσει εύκολα από το τηγάνι και τα άκρα του ψαριού να είναι αδιαφανή, 3 έως 4 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή και γυρίστε το σολομό.

Προσθέστε το σκόρδο και το βούτυρο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι ένα θερμόμετρο μαγειρικής που να τοποθετηθεί στο πιο παχύ σημείο να δείξει 63°C, για 2 έως 4 λεπτά, περιστρέφοντας το βούτυρο στο τηγάνι περιστασιακά. Αφαιρέστε και πετάξτε τη σκελίδα σκόρδου.

Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα πιάτο. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με τα βότανα και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.