Τεράστια τα χρηματικά ποσά που κατέληγαν στις τσέπες των εμπλεκομένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που παρείχε προστασία μέσω της έγκαιρης πληροφόρησης σε παράνομους οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες για τις κινήσεις της Αστυνομίας σε βάρος τους, λόγο για τον οποίο η οργάνωση είχε στρατολογήσει και επίορκους αστυνομικούς.
Πάνω από 200.000 ευρώ ο τζίρος ανά 15νθημερο της οργάνωσης που «προστάτευε» οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες. Πώς δρούσαν τα μέλη της.
Ενδεικτικά στο σπίτι του υπαρχηγού της οργάνωσης, ενός 55χρονου που τον αποκαλούσαν «Θείο» βρέθηκαν 290.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 70.000 ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ήταν δικά τους και τα υπόλοιπα πως ήταν εισπράξεις δεκαπενθημέρου.
Τεράστια όμως και η ζημία του Δημοσίου από την επιστροφή και τους διαφυγόντες φόρους που υπερβαίνουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης θεωρείται η αστυνομικός της Προστασίας Ανηλίκων που όταν υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία ξεκίνησε να συνεργάζεται με την εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα υπάρχει καταγραφή σε τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων ότι «πλήρωναν την Οικονομική Αστυνομία» και καθώς δεν υπήρχε άλλος εμπλεκόμενος στην Υπηρεσία αυτή, θεωρείται από τις Αρχές ότι εννοούσαν την Αστυνόμο Β΄.
Η ίδια πρόσεχε και απέφευγε τις συνομιλίες, την είχαν εντοπίσει όμως να βγαίνει από την οικία του «Κρητικού», του 58χρονου δηλαδή αρχηγού της οργάνωσης με δύο σακούλες, ενώ τον επισκεπτόταν δύο φορές τον μήνα αμέσως μετά τις εισπράξεις με ταρίφες σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες που κυμαίνονταν από 800-2.500 ευρώ.
Το πρώτο παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιείτο σε δωροδοκίες και δωροληψίες με το πρόσχημα κάλυψης της λειτουργίας οίκων ανοχής και χαρτοπαικτικών λεσχών μέσω της εξασφάλισης της μη διενέργειας ελέγχων ή της έγκαιρης πληροφόρησης για επικείμενους ελέγχους και εφόδους. Το δεύτερο παρακλάδι μέσω «αχυρανθρώπων» ή και ανύπαρκτων προσώπων άνοιγε εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οι απάτες σε βάρος του Δημοσίου μέσω της επιστροφής απόδοσης του ΦΠΑ.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ., εκ των οποίων είναι η Αστυνόμος Β΄ και τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που παραλαμβάναν τα χρήματα και μετέφεραν τα χρήματα από το «στρατηγείο» της εγκληματικής οργάνωσης που έδρευε στην Λ. Συγγρού.
Αναζητείται ένα ακόμη άτομο, ο οποίος είναι ιδιώτης και είναι ένας από τους «αχυρανθρώπους» ενώ με αδικήματα εκτός πλαισίου αυτοφώρου φέρονται να κατηγορούνται στην δικογραφία ακόμη 5-6 αστυνομικοί, που κατά καιρούς έχουν παράσχει εργασία για την οργάνωση ή έχουν χρηματιστεί.
Από την έως τώρα έρευνα, το Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ανακαλύψει την ύπαρξη 8 οίκων ανοχής και 5-6 παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, με την έρευνα επίσης να συνεχίζεται.
Από υπόδειγμα αστυνομικού σε «δεξί χέρι» μίας εγκληματικής οργάνωσης
Η Αστυνόμος Β’ που είχε βραβευτεί το 2019 από την Υπηρεσία της έδειξε δύο πρόσωπα στην σταδιοδρομία της. Αρχικά, όταν υπηρετούσε στην Αθλητική Βία φέρεται να είχε συνάψει σχέσεις με άτομο ενδιαφέροντος των Αρχών και την μετέθεσαν στο Τμήμα κατά Ιδιοκτησίας. Εκεί επέδειξε ένα άλλο πρόσωπο, μίας ικανότατης αστυνομικού που εξιχνίαζε υποθέσεις που κανείς άλλος δεν μπορούσε και έφτασε να βραβευτεί, ενώ είχε και πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο.
Στη συνέχεια μετατέθηκε στην Οικονομική Αστυνομία, όπου τότε πέρασε στην άλλη «όχθη». Με την δημιουργία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος αποφασίστηκε και η νέα της μετακίνηση στην Προστασία Ανηλίκων, μέχρι που συνελήφθη.