Ένα ισχυρότατο δίκτυο πληροφόρησης και ενημέρωσης είχε αναπτύξει ο 58χρονος φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος που παρείχε προστασία σε οίκους ανοχής, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και καζίνο.

Το δίκτυο, προερχόμενο από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με εν ενεργεία και απόστρατους, ο 58χρονος φέρεται να το κρατούσε αποκλειστικά για τον εαυτό του, όπως διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εκτός από την γυναίκα αξιωματικό που συνελήφθη, τους τρεις ειδικούς φρουρούς και έναν απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον 3 αξιωματικοί από τμήματα του Κολωνού, της Καισαριανής και των Εξαρχείων, ένας αστυνομικός από τον Κολωνό, 3 ειδικοί φρουροί της ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών και 2 πυροσβέστες.

Μάλιστα, η συλληφθείσα αστυνομικός της καταργηθείσας Οικονομικής Αστυνομίας συναντούσε τον φερόμενο αρχηγό στο σπίτι του στον Πειραιά και στο γραφείο του στην ίδια περιοχή, εκεί όπου δεν πραγματοποιούσαν επισκέψεις ούτε οι δύο φερόμενοι υπαρχηγοί του.

Άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του, ο οποίος επίσης είχε επισκεφθεί το γραφείο του Πειραιά, φέρεται να ήταν και ο 60χρονος απόστρατος αξιωματικός, ο οποίος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και αξιοποιούσε το δίκτυο που εξακολουθούσε να έχει στην Ελληνική Αστυνομία.

Όποιες πληροφορίες έφταναν στον φερόμενο αρχηγό από το συγκεκριμένο δίκτυο, τις διέχεε στα κατώτερα μέλη της οργάνωσης, που έδειχναν πλήρη υποταγή στο πρόσωπό του, ενώ κατάφερνε να παραμένει αφανής σε όποια δραστηριότητα είχε αναπτύξει το δίκτυο του οποίου κινούσε τα νήματα.

Σε αντίθεση με το γεγονός ότι το «Στρατηγείο» της Λεωφόρου Συγγρού, το οποίο είχε μετατρέψει σε φρούριο, εκεί όπου είχε και προσωπικό γραφείο, το σπίτι του στον Πειραιά είχε επιλέξει να μην φυλάσσεται έτσι ώστε να μην δίνει «στόχο».

Ο 55χρονος υπαρχηγός, γνωστός ως «Νώντας», «Θείος» ή «φίλος», ήταν επιστήθιος φίλος του φερόμενου αρχηγού και αποτελούσε τον διαχειριστή του «μαύρου» ταμείου, καθώς ήταν επιφορτισμένος με τη λειτουργία του «προγράμματος κάλυψης».

Ο ίδιος είχε πολυπληθή συνοδεία και φύλαξη καθώς θεωρούσε ότι διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, με επικεφαλής τον έναν από τους τρεις ειδικούς φρουρούς που συνελήφθησαν, 29 ετών.

Όταν κινούνταν, συνήθιζε να συνοδεύεται από τουλάχιστον δύο με τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, οι οποίοι επέβαιναν είτε σε μηχανές είτε σε θηριώδη τζιπ.

Αστυνομικοί αλλά και πυροσβέστες εκτελούσαν βάρδιες φύλαξης και στο σπίτι του στον Άλιμο, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, από τις 4 το απόγευμα κάθε ημέρας μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης.

Στο ίδιο κτίριο, με διαφορά ενός ορόφου, βρισκόταν και το γραφείο του, εκεί όπου πραγματοποιούσε συναντήσεις με τον φερόμενο αρχηγό. Στις αρχές δήλωνε ως τόπο κατοικίας την Ηλιούπολη, εκεί όπου διατηρεί διαμέρισμα η οικογένεια της συζύγου του, το οποίο και είχε νοικιάσει στον ειδικό φρουρό που ήταν επικεφαλής της φύλαξης του.

Δεύτερος υπαρχηγός φέρεται να ήταν ο 37χρονος συλληφθείς επιχειρηματίας, ο οποίος περιγράφεται στην σχετική δικογραφία ως «μπροστινός πολυτελείας» και είχε αναλάβει την λειτουργία της «δικτύου» των εταιρειών μέσω των οποίων εξαπατούσαν το δημόσιο.

Ο 37χρονος διέθετε επίσης συνοδεία ασφαλείας. Δεξί χέρι του β υπαρχηγού αλλά και ζωτικό μέλος της οργάνωσης, ήταν ο 31ετών Κ.Λ., ο οποίος είχε τον ρόλο του άτυπου «Λογιστή του Στρατηγείου» της Οργάνωσης.

Βάσει του ρόλου του, πραγματοποιούσε κάθε απαραίτητη επικοινωνία με υπηρεσίες, χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, ιδιοκτήτες κτιρίων-γραφείων που μισθώνονται για τις έδρες των εταιριών του «δικτύου», «μπροστινούς» των εταιριών και εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων Leasing για τον στόλο των οχημάτων οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida κατά τη σύλληψή του φέρεται να υποστήριξε πως «κατ εντολή του …. (β υπαρχηγού) παρέδιδα τραπεζικές κάρτες τρίτων προσώπων σε άτομα της ασφάλειας για να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών, ύψους 30.000 – 40.000 ευρώ ημερησίως, χρήματα τα οποία συγκεντρώνονταν σε χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δύο επίσημοι λογιστές, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι βάσει των στοιχείων φέρονται να γνώριζαν πλήρως τη δράση της οργάνωσης ενώ ο πρώτος λάμβανε και μέτρα αυτοπροστασίας κατά τις επικοινωνίες του, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές.

Ένα από τα μέλη της οργάνωσης, είναι ένας 50χρονος Τούρκος, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κακουργηματική μη απόδοση ΦΠΑ, άνω των 2.700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, προκύπτουν εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο ίδιος σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Λιθουανικών Αρχών.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται εξονυχιστικά οι 28 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα laptop και τα tablet που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες των «αδιάφθορων» καθώς και οι 35 σκληροί δίσκοι και usb, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι ατζέντες και τα χαρτιά με χειρόγραφες σημειώσεις ονομάτων, προσωνυμιών και αριθμών που παραπέμπουν σε χρηματικά ποσά.

Δηλώσεις στο iefimerida έκανε ο ποινικολόγος Κωνσταντίνος Γώγος, συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου ειδικού φρουρού, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι μετέβαινε σε ΑΤΜ για να πραγματοποιεί αναλήψεις χρημάτων κατ’ εντολή του «άτυπου λογιστή» και πως για τις υπηρεσίες του λάμβανε τον μήνα το ποσό των 900 ευρώ. Αναλυτικά ο κ. Γώγος επεσήμανε:

«Πρόκειται για μία ογκωδέστατη δικογραφία στην οποία και έχουν συλληφθεί και εμφανισθεί ήδη στην ανάκριση προκειμένου να απολογηθούν ήδη 19 κατηγορούμενοι. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που δικογραφίες σχηματίζονται γιγαντώνονται, με εντελώς διαφορετική κατάληξη όταν αυτές φτάσουν ενώπιον του δικαστηρίου. Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, έχει δε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη όπου θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ενώπιον των ανακριτικών Αρχών».