Αυτή η συνταγή για ψητή μπριζόλα με σαλάτα ντομάτας είναι ένα κλασικό πιάτο με μια σύγχρονη πινελιά. Το μυστικό της επιτυχίας έγκειται στο κόψιμο της μπριζόλας αμέσως μετά το ψήσιμο, ώστε να συγκεντρωθούν οι χυμοί και να δημιουργήσουν μια νόστιμη σάλτσα. Η φρέσκια σαλάτα ντομάτας με το πικάντικο τσίλι συμπληρώνει τέλεια το πιάτο.
500 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
⅓ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
1 κιλό πλαίσιο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία ή ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Ανακατέψτε τα ντοματίνια, το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το τσίλι, το σκόρδο και το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήστε στην άκρη.
Αλατοπιπερώστε το πλαίσιο με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε μέχρι ο πυρήνας να φτάσει τους 63°C για μέτριο-ψημένο, περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μεταφέρετε το πλαίσιο σε μια καθαρή ξύλινη σανίδα κοπής και κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος των ινών. Διανείμετε τις φέτες σε 4 πιάτα.
Ρίξτε τους χυμούς που έχουν μαζευτεί στην ξύλινη σανίδα πάνω από το κρέας και καλύψτε με τη σαλάτα ντομάτας.