Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες; Αυτή η συνταγή για σοκολατένιο κορμό με κάστανα είναι ένα επιδόρπιο, ιδανικό για κάθε περίσταση, που εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τη γεύση του. Ο συνδυασμός της πλούσιας σοκολάτας με τη γλυκιά γεύση του κάστανου δημιουργεί έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

Για το παντεσπάνι με σοκολάτα:

Για τη γέμιση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 33x23cm.
Λιώστε την κουβερτούρα με τον καφέ σε μπεν μαρί.
Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ενσωματώστε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 12 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Για τη γέμιση, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με τον πουρέ κάστανο.
Απλώστε τη γέμιση πάνω στο παντεσπάνι και ρολάρετε προσεκτικά.
Τυλίξτε το ρολό σε μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.