Στις θλιβερές πρωτιές της Κρήτης όσον αφορά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη».

Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θα κοιτάξουμε μέσα από την υπογραφή της σύμβασης (σ.σ. για τον ΒΟΑΚ) να κάνουμε μέχρι την Κίσσαμο παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας για να γίνει ο δρόμος όσο πιο ασφαλής γίνεται. Θα κάνουμε το ίδιο σε πέντε σημεία όπως κάναμε στην Πατρών Πύργου. Όμως ότι κι αν κάνει το κράτος δεν γίνεται να χάνονται νέα παιδιά από κρανιοεγεκεφαλικές κακώσεις γιατί δεν φορούν κράνος. Για τον Θεό. Δεν είναι τιμωρητικό δεν είναι ζήτημα να αυξήσουμε το πρόστιμο ή να πάρουμε το μηχανάκι. Δεν γίνεται αυτό. Η Ελλάδα ξεφεύγει από τον μέσο όρο της Ευρώπης από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις γιατί δεν φορούν κράνος, για τα δίκυκλα. Κάνω μια έκκληση και εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει αλλά αυτό πρέπει να γίνει κτήμα όλων μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός στέλνοντας μηνύματα είπε ότι οι επισκέψεις του στην περιφέρεια δεν έχουν εκλογικό χρώμα. «Με ρωτούν ξαφνιασμένα γιατί βρίσκομαι στην Κρήτη. Μήπως ετοιμάζω κάποια εκλογική έκπληξη; Όχι. Το αντίθετο είμαστε εδώ γιατί τα έργα απαιτούν έναν προγραμματισμό και θα κριθούμε κι σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για την συνέπεια λόγων και έργων για τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του 2027».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη μεγάλη εικόνα όπως είπε αναφερόμενος στον προϋπολογισμό. «Θα τοποθετηθώ την Κυριακή αλλά κρατήστε ένα νούμερο που αναφέρθηκε από τον κ. Παπαθανάση: πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2019, 5,5 δις και τώρα 14,2 δις. Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί και μια μετατροπή του ίδιου του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας προς παραγωγικές επενδύσεις και σε συνδυασμό με την μείωση της ανεργίας και τα σταθερά δημόσια οικονομικά δημιουργούν τα θεμέλια για μια Ελλάδα που ευημερεί με λιγότερες κοινωνικές ανισότητες. Αυτό είναι το όραμα που έχουμε και αυτή θα κριθεί σε 2,5 χρόνια από τώρα στις εκλογές του 2027. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν δυσκολίες και η ακρίβεια έχει ροκανίσει τις αυξήσεις των μισθών και τις μειώσεις των φόρων και είμαι σίγουρος ότι το 2025 θα είναι καλύτερο για τους πολίτες από το 2024 και το 2026 από το 2025 και το 2027 καλύτερο από το 2026. Βλέπετε τι γίνεται στον κόσμο και την γειτονιά μας. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σήμερα είναι ένας πόλος γεωπολιτικής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας και εμείς θα το εκμεταλλευθούμε στο έπακρο».