Ο Λουίτζι Μαντζιόνε οδηγήθηκε ωρυόμενος στο δικαστήριο της Πενσυλβάνια αργά το βράδυ της Τρίτης (10.12.2024) ώρα Ελλάδας. Ο 26χρονος έχει συλληφθεί για την εν ψυχρώ εκτέλεση του CEO της της ασφαλιστικής εταιρείας UnitedHealthcare, Μπράιαν Τόμσον.
Φωνάζοντας και προσπαθώντας να αντισταθεί στους αστυνομικούς που τον συνόδευαν έφθασε την Τρίτη στο δικαστήριο για την ακρόαση έκδοσής του από την Πενσυλβάνια στη Νέα Υόρκη, ο Λουίτζι Μαντζιόνε, ο 26χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα (09.12.2024) για τον φόνο του διευθύνοντα συμβούλου της UnitedHealthCare στο Μανχάταν, στις 4 Δεκεμβρίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξαγριωμένος ο Luigi Mangione, ντυμένος με πορτοκαλί φόρμα κρατουμένου, ούρλιαζε, φωνάζοντας στους δημοσιογράφους: «Είναι εντελώς άσχετο και προσβάλλει τη νοημοσύνη του αμερικανικού λαού».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σπρώξουν βιαστικά, μέσα από την πόρτα του δικαστικού μεγάρου, ενώ εκείνος συνέχιζε να φωνάζει.
Στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου της ασφαλιστικής εταιρείας UnitedHealthcare.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από τη δολοφονία που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, προκύπτουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το χειρόγραφο «μανιφέστο» που βρέθηκε στο σακίδιο του Λουίτζι Μαντζιόνε.
Προσοχή: Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες
The CEO of United Healthcare (MN company) as assassinated by what looks to be a pro. Assassin is seen smoothly operating a straight pull pistol (?) with a suppressor. Why the hell did this happen? pic.twitter.com/cZ9fZA5Off
— David Munoz (@davidalexps) December 5, 2024
Ο 26χρονος που φέρεται να πυροβόλησε πισώπλατα τον 50χρονο Brian Thompson, στη Νέα Υόρκη ξεκαθάρισε «προς τους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς, ότι δεν συνεργαζόταν με κανέναν», όπως ανέφερε αξιωματούχος στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Είπε μάλιστα ότι ο Mangione «ζητά συγγνώμη για το έγκλημα», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «έπρεπε να γίνει, ενάντια σε παράσιτα από ιδιωτικές εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης».
Ο Μαντζιόνε συνελήφθη πέντε ημέρες μετά το έγκλημα στην Αλτούνα της Πενσυλβάνια, 450 χιλιόμετρα από τον τόπο του εγκλήματος, όταν υπάλληλος Mc’ Donalds, τον «αναγνώρισε» από τις φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία της Νέας Υόρκης.
Οι αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν πως στους τρεις κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, ήταν χαραγμένα τρία ρήματα: «Αρνούμαι», «καθαιρώ» και «υπερασπίζομαι».